Ένα νέο τρόπο υπολογισμού των εκπτώσεων, με στόχο την αποφυγή τεχνασμάτων που παραπλανούν το καταναλωτικό κοινό, παρουσίασε το πρωί της Τέταρτης η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναλύοντας τον κώδικα δεοντολογίας των πραγματικών εκπτώσεων στους καταναλωτές.

 

 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, από την τρέχουσα εκπτωτική περίοδο, ως τιμή αναφοράς δεν θα λαμβάνεται η τρέχουσα τιμή ενός προϊόντος αλλά η χαμηλότερη τιμή που είχε το εν λόγω προϊόν τις τελευταίες 30 ημέρες.

 

Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών

Με αυτόν το νέο τρόπο υπολογισμού των εκπτώσεων, τον οποίο ο υπουργός χαρακτήρισε πιο δίκαιο, γεννάται εύλογα το ερώτημα πως θα γίνονται οι έλεγχοι.

Για αυτό τον λόγο, εξήγησε ο κ. Γεωργιαδης, «δημιουργήσαμε μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής καταγγελιών για τυχόν παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας».

Η νέα πλατφόρμα kataggelies.mindev.gov.gr είναι ήδη στον αέρα και θα δέχεται καταγγελίες, επώνυμες ή ανώνυμες, για πέντε βασικές κατηγορίες καταναλωτικών αγαθών: τρόφιμα, μη τρόφιμα, καλλυντικά/φάρμακα/συμπληρώματα διατροφής, καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια/φυσικό αέριο.

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, η νέα πλατφόρμα θα δέχεται επτά κατηγορίες παραβάσεων και 62 είδη καταγγελιών, τα οποία συνεχώς θα εμπλουτίζονται.

 

Πηγή: insider.gr