Το Λονδίνο «φιγουράρει» πρώτο στη λίστα με τους 52 προορισμούς που προτείνει η αμερικανική εφημερίδα – Με κριτήριο την κουζίνα τους, την κουλτούρα, τη φυσική ομορφιά, ή το πόσο περιπετειώδεις είναι, η επιλογή των προορισμών

 

 

Αφήνοντας πια πίσω μας την πανδημική εποχή, με την ταξιδιωτική κίνηση να έχει επανέλθει πλήρως, όλο και περισσότεροι αναζητούν τους ταξιδιωτικούς προορισμούς που θα επισκεφτούν τη νέα χρονιά.

Γιατί ταξιδεύουμε θα αναρωτηθείτε… Μα φυσικά, για να δούμε νέες κουλτούρες, να δοκιμάσουμε καινούριες γεύσεις και να αντικρίσουμε αστείρευτης ομορφιάς φυσικά τοπία.

Η φετινή λίστα των New York Times προτείνει 52 προορισμούς, που έχουν όλα αυτά τα στοιχεία και πολλά ακόμη.

Στην κορυφή της λίστας της με τους προτεινόμενους προορισμούς για το 2023, «φιγουράρει» το Λονδίνο, με τους NYT να σημειώνουν πως η πολύβουη πόλη προετοιμάζεται για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

«Μεταξύ ενός «αλλαγμένου» τοπίου μετά τα απανωτά lockdown, των εντυπωσιακών αλλαγών στην Downing Street και του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Λονδίνο βρίσκεται σε περίοδο μετάβασης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πόλη συνεχίζει να αντιπαραθέτει παλιές παραδόσεις και νέες δυνατότητες, προσφέροντας κάτι για όλους όσους αγαπούν τον πολιτισμό, την ιστορία, την τέχνη και τη νυχτερινή ζωή», αναφέρει το αφιέρωμα.

Διαβάστε επίσης  Μια "άλλη" Τσικνοπέμπτη στο Kapenekis Fish Market!

Η αμερικανική εφημερίδα στη λίστα της επιλέγει προορισμούς που είναι ιδανικοί για την κουζίνα τους, την κουλτούρα, για περιπέτεια ή χάρη στη φυσική ομορφιά τους.

Όσον αφορά την χώρα μας για τους New York Times, τα Μέθανα είναι ένα από τα μέρη που θα έπρεπε να επισκεφθεί κανείς το 2023, τα οποία κατατάσσει στην 39η θέση στη λίστα.

«Για πεζοπορία, βόλτα ή τζόκινγκ στην εποχή του Χαλκού και μετά μια βουτιά σε αρχαία ιαματική πηγή», γράφουν οι New York Times εξηγώντας τους λόγους που θα έπρεπε να επισκεφθεί κανείς τη συγκεκριμένη περιοχή.

«Αν και σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στους τουρίστες, η περιοχή εξελίσσεται σταδιακά, εν μέρει χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητά της ως προορισμός για πεζοπορία», προσθέτει το δημοσίευμα για τα Μέθανα.

«Τα τελευταία χρόνια, ομάδες ντόπιων έχουν καταφέρει να ξανανοίξουν και να χαρτογραφήσουν παλιές διαδρομές, κάποιες από τις οποίες χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή, δημιουργώντας μονοπάτια πεζοπορίας που προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Οι επισκέπτες σε αυτή την ηφαιστειακή χερσόνησο μπορούν επίσης να απολαύσουν πολλές ιαματικές πηγές, η πιο ενδιαφέρουσα από τις οποίες είναι μια αρχαία και πρόσφατα ανακαινισμένη, γνωστή ως Λουτρά Παυσανία, κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος», αναφέρει η εφημερίδα στο αφιέρωμά της σχετικά με τα Μέθανα και τον ελληνικό προορισμό που προτείνει.

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 - by GAS Motosport Culture

 

Πηγή: newmoney.gr