Από το ξεκίνημα της καριέρας του Νίκου Γκάλη μέχρι το τελευταίο του παιχνίδι, εξερευνάται η καταπληκτική του πορεία και η μοναδική του καριέρα, με αποτέλεσμα να αλλάξει την νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης στο άθλημα του μπάσκετ, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα στην Ελλάδα.

 

 

H σειρά – ντοκιμαντέρ My Name Is Nick μιλάει για την καριέρα του μεγαλύτερου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών στην Ελλάδα μέσα από 12 επεισόδια. Από το ξεκίνημα της καριέρας του Νίκου Γκάλη μέχρι το τελευταίο του παιχνίδι, εξερευνάται η καταπληκτική του πορεία και η μοναδική του καριέρα, με αποτέλεσμα να αλλάξει την νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης στο άθλημα του μπάσκετ, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα στην Ελλάδα.

Για τον «γκάνγκστερ» μιλούν παλιοί συμπαίκτες, αντίπαλοι αλλά και φίλοι του. Συγκεκριμένα τον λόγο παίρνουν οι πρώην αθλητές της γενιάς του Νίκου Γκάλη, που τον έζησαν από κοντά, όπως οι Βαγγέλης Αλεξανδρής, Διαμαντής Σκόνδρας, Διονύσης Ανανιάδης, Βασίλης Λυπηρίδης, Σωτήρης Σακελλαρίου, Πέτρος Σταμάτης και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

Ακόμη, άγνωστες πτυχές του θρύλο του ελληνικού μπάσκετ θα μοιραστούν ο προσωπικός του φίλος και ραδιοφωνικός παραγωγός Σωτήρης Βακάρος και η κόρη του Γιώργου Τσιλιγκαρίδη, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου. Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε δύο κύκλους έξι επεισοδίων που θα αναρτηθούν στη συνδρομητική πλατφόρμα «Vimeo», με το πρώτο επεισόδιο να διατίθεται δωρεάν για το κοινό.

Στα επεισόδια θα περιλαμβάνεται το ξεκίνημα του μεγάλου Έλληνα αθλητή από την Ούνιον Σίτι, τα τσιμέντα του Χάρλεμ, μέχρι το πανεπιστήμιο Σίτον Χολ Πάιρετς και την προσπάθεια ένταξης στους Μπόστον Σέλτικς και το ΝΒA. Φυσικά θα προβληθεί η συνέχεια της καριέρας του στον Άρη και το χτίσιμο της αυτοκρατορίας, η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό αλλά και η παρουσία του στην Εθνική Ελλάδος. Σημειώνεται ότι τα πρώτα έξι επεισόδια του ντοκιμαντέρ θα αναρτηθούν στο «Vimeo» στις 20 Ιανουαρίου ενώ τα επόμενα έξι αναμένονται τον Μάιο.

 

Πηγή: cineramen.gr