Το τραγούδι «What They Say» επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διαγωνισμό τραγουδιού – «Μια μπαλάντα συναισθηματική, αλλά παράλληλα και φεστιβαλική» χαρακτήρισε ο 16χρονος το τραγούδι του

 

 

Ο Βίκτωρας Βερνίκος ή όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, Victor Vernicos, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023.

Η Επιτροπή της ΕΡΤ, σε συνεργασία με την 70μελή Επιτροπή Κοινού, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στη διαδικασία επιλογής, κατέληξαν στο τραγούδι «What They Say».

 

 

Μιλώντας για αυτό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Βίκτωρας Βερνίκος, δήλωσε: «Το είδος του τραγουδιού συνδυάζει πάρα πολλά είδη μουσικής, είναι μια μπαλάντα που είναι συναισθηματική αλλά παράλληλα είναι και φεστιβαλική. Είναι ο ύμνος των εσωτερικών σκέψεων του άγχους, είναι όλο δικό μου. Το έγραψα στα 14 μου τον Απρίλιο του 2021».

Διαβάστε επίσης  Παραδοσιακός Σύλλογος "Βιγλάτορες" - Ετήσιος Χορός 2024 @ Ευτυχία Palace (09/6)

 

 

Ο Βίκτωρας Βερνίκος είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στη Eurovision. Είναι μόλις 16 ετών και έχει γεννηθεί στην Αθήνα.

Το κομμάτι που επέλεξε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα είναι δική του σύνθεση. Το έγραψε σε ηλικία 14 ετών. Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή του, γράφει από μικρός μόνος του όλα του τα τραγούδια.

 

 

«Το έχω γράψει εγώ, εγώ έκανα την παραγωγή, ασχολούμαι με τη μουσική από τα 4 μου όταν άρχισα μαθήματα πιάνου. Άρχισα να γράφω δικά μου τραγούδια στα 11 μου χρόνια και βγάζω κάτι πάρα πολύ αληθινό από μέσα μου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να επιλεχθεί για τη Eurovision.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης  Μέγιστη Αρετή - by GAS Motosport Culture

 

 

Πλέον, ο 16χρονος καλλιτέχνης ανήκει στο δυναμικό της Panik Records. Είναι ανιψιός της Μαρίνας Βερνίκου και αυτό το διάστημα παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και live performance με τη Νίνα Λοτσάρη.

 

Πηγή: protothema.gr