Το κόλπο που θα σου επιτρέψει να μοιράζεσαι ανενόχλητος με τους φίλους σου την ίδια συνδρομή στο Netflix.

 

 

Απ’ ό,τι φαίνεται, οι κοινόχρηστοι λογαριασμοί στο Netflix αποτελούν ήδη ή θα αποτελέσουν πολύ σύντομα παρελθόν. Ο ένας μετά τον άλλο, οι χρήστες της πλατφόρμας streaming λαμβάνουν ενημερώσεις ότι η πρόσβαση τους σε αυτή θα τερματιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες, εφόσον δεν είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες της συνδρομής μέσω της οποίας συνδέονται. Θεωρητικά, λοιπόν, όλοι πλέον θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν δικό τους λογαριασμό και να πληρώνουν τη συνδρομή τους.

 

Τι ισχύει, προς το παρόν

Στο Netflix, βέβαια, ξέρουν ότι δεν είναι λύση το να θυμώσουν τους πελάτες τους. Γι’ αυτό, προς το παρόν, εφαρμόζουν μια πολιτική επαλήθευσης συσκευής, που επιτρέπει σε ένα άτομο “εκτός νοικοκυριού” (δηλαδή εκτός του σπιτιού ή του IP μέσω του οποίου δημιουργήθηκε η συνδρομή στο Netflix) να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα, με την έγκριση του ιδιοκτήτη της συνδρομής. Συνεπώς, παραμένει εφικτός ο διαμοιρασμός μιας συνδρομής, τουλάχιστον για ένα μεταβατικό διάστημα – δεν γνωρίζουμε αν κάποια στιγμή θα σταματήσει να ισχύει.

Διαβάστε επίσης  «Υπερκοπέλι» και «Υπερκοπελάκι» – Έρχεται για 14η χρονιά η μεγάλη διοργάνωση του Ορίζοντα

 

Το νομικό κενό και το κόλπο

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι υπάρχει ένα πολύ καλό κόλπο για να συνεχίσεις να μοιράζεσαι μια συνδρομή με τους φίλους και τους συγγενείς σου, που έχει τη βάση του σε ένα νομικό κενό, το οποίο έχει να κάνει με τα ταξίδια.

Καταρχήν, να αναφέρουμε ότι, όπως είναι φυσικό, οι άνθρωποι που μένουν υπό την ίδια στέγη μπορούν να μοιράζονται ελεύθερα μία συνδρομή, χωρίς προβλήματα. Επίσης, έχει προβλεφθεί ότι τα μέλη αυτού του νοικοκυριού, κατά μόνας ή όλα μαζί, ενίοτε ταξιδεύουν – για δουλειά, για διακοπές ή για προσωπικούς τους λόγους.

Για την αποφυγή του προβλήματος που θα δημιουργείτο αν ένα μέλος του νοικοκυριού δεν είχε πρόσβαση στον “οικογενειακό” λογαριασμό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, η πλατφόρμα ζητάει να συνδέονται όλα τα μέλη του νοικοκυριού από το σπίτι τους τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Εκεί βρίσκεται το κόλπο. Γιατί να μη μαζεύεστε όλοι όσοι μοιράζεστε τον ίδιο λογαριασμό μία φορά τον μήνα στο σπίτι του ιδιοκτήτη του και να αφήνετε να παίζει στο mute μια ταινία, ο καθένας από τη συσκευή του, ενώ τα λέτε;

Διαβάστε επίσης  DOCTOR AUTO-MOTO SHOW @ Pista Park Βαρύπετρο (9-10/9)

Ακόμα και αν τις υπόλοιπες μέρες χρησιμοποιείτε το Netflix από άλλα μέρη, ακόμα και εντός της ίδιας πόλης, θα μπορούσατε να ισχυριστείτε ότι π.χ. κοιμάστε στο σπίτι της φίλης/φίλου σας. Καλό, ε;

 

 

Πηγή: esquire.com.gr