Το Ε/Γ-Ο/Γ ΚΥΔΩΝ που εξυπηρετούσε το δρομολόγιο Πειραιάς- Χανιά μεταδρομολογείται στις γραμμές της Αδριατικής

 

Αίτημα μη εκτέλεσης του δρομολογίου από και προς τα Χανιά έως την 31η Οκτωβρίου 2023 κατέθεσε η Minoan Lines στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr το Ε/Γ-Ο/Γ ΚΥΔΩΝ θα μεταδρομολογηθεί στις γραμμές της Αδριατικής υπό τη διαχείριση της Minoan με ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί σε ποια γραμμή θα μεταδρομολογηθεί.

«Το αίτημα είναι για προσωρινή μη εκτέλεση του δρομολογίου στα Χανιά» επισημαίνουν σε συζητήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου στελέχη της Minoan.

Η Minoan αναμένει την έγκριση του ΥΝΑ. Κύκλοι του Ομίλου ξεκαθαρίζουν ότι η Minoan σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπει τη γραμμή αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες κρίθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να έχει εκεί δρομολογημένο πλοίο ενώ οι ανάγκες στην Αδριατική αυξάνουν.

Περνώντας στη γενική εικόνα της ελληνικής ακτοπλοΐας, οι εξελίξεις το 2023 αναμένονται με ενδιαφέρον αφού υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα που θα προκαλέσουν καραμπόλες και στα δρομολόγια. Όπως δήλωσε χθες αποκλειστικά στο newmoney ο Εμάνουελ Γκριμάλντι ««Ενδιαφερόμαστε να ενισχύσουμε τη θέση μας στην Ελλάδα, όπως κάνουμε σε όλο τον κόσμο” για να προσθέσει: “Ενδιαφερόμαστε πολύ να μεγαλώσουμε την επιχειρησιακή δραστηριότητα μας στη Μεσόγειο. Έχουμε TransMed στην Ισπανία, τη Grimaldi στην Ιταλία και τις Μινωικές στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

 

Πηγή: newmoney.gr