Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία, τη στιγμή που ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ «χτυπά» τη γειτονική χώρα, καταστρέφοντας ολόκληρες πόλεις.

 

 

Δίχως να το θέλουμε, τα βίντεο με τα κτίρια που καταρρέουν σαν να είναι χάρτινα, βάζουν πολλούς από εμάς να σκεφτούμε πώς θα ήταν η αίσθηση μιας τόσο ισχυρής σεισμικής δόνησης, εάν αυτή συνέβαινε στη χώρα μας. Η κάμερα του Mega βρέθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης και προσπάθησε να μεταφέρει εικόνα τού πώς θα ήταν ένας τέτοιος σεισμός.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Χαράλαμπος Φασούλας και οι άνθρωποι που εργάζονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης έχουν κάνει μια προσομοίωση ενός τέτοιου σεισμού. Ο σεισμός αφορά εκείνον που έγινε στην Ταϊβάν, μεγέθους 7,6 Ρίχτερ.

Όπως εξήγησε ο κ. Φασούλας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, αρχικά έρχονται κάποια προειδοποιητικά κύματα και μετά ακολουθούν τα κανονικά κύματα του σεισμού. Μόλις γίνει η δόνηση πρέπει να ακολουθήσουμε τα μέτρα για τον σεισμό, να προστατέψουμε κυρίως το κεφάλι μας από ό,τι μπορεί να μας χτυπήσει.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

 

Βίντεο: Σεισμός 7,6 Ρίχτερ σε προσομοίωση

 

Πηγή: iefimerida.gr