Ο σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να έχουμε καθαρό νομικό πλαίσιο για τις άδειες των χώρων που έχουμε: Υπηρεσίες αισθητικής, εμπόριο. Επιδιώκουμε τα καταστήματα μας να δουλεύουν νόμιμα. Παράλληλα, προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα που απασχολούν το κάθε επαγγελματία του χώρου μας, για να είναι η επιχείρηση μας βιώσιμη στην δύσκολη εποχή που ζούμε.

 

 

Πόσο καιρό λειτουργεί το Σωματείο Επαγγελματιών Τεχνιτών Περιποίησης Άκρων Ονυχοπλαστικής και Ποδολογίας Ν. Χανίων;

Το σωματείο ξεκίνησε σαν ιδέα το Μάρτιο 2022 από μένα τον Αντώνη Σεμέλη απ’ το Κing Tan και την Ελένη από το Fairy nails . Οι εκλογές μας πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2022 και από τότε λειτουργούμε κανονικά.

 

Ποιος ο σκοπός της δημιουργίας του;

Ο σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να έχουμε καθαρό νομικό πλαίσιο για τις άδειες των χώρων που έχουμε: Υπηρεσίες αισθητικής, εμπόριο. Επιδιώκουμε τα καταστήματα μας να δουλεύουν νόμιμα. Παράλληλα, προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα που απασχολούν το κάθε επαγγελματία του χώρου μας, για να είναι η επιχείρηση μας βιώσιμη στην δύσκολη εποχή που ζούμε. Στο σωματείο μας έχουμε δίπλα μας δικηγόρους, μηχανικούς, λογιστές και γιατρούς, έτσι ώστε να συνδράμουν στην επίλυση κάθε πιθανής δυσκολίας που μπορεί να προκύψει σε κάποιο από τα μέλη μας. Οι άνθρωποι αυτοί με τις γνώσεις και την εμπειρία τους αποτελούν σημαντική βοήθεια που παρέχουμε και στους νέος που θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα μας και επιθυμούν να ανοίξουν τα δικά τους καταστήματα, στα πλαίσια της νομιμότητας.

Διαβάστε επίσης  Issue 787

 

 

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Στο σωματείο μας μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που έχουνε ΑΦΜ στις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ονυχοπλαστική και ποδολογία. Επίσης θέλουμε να συμμετάσχουν και άτομα που έχουν ήδη την άδεια άσκησης επαγγέλματος μανικιούρ, πεντικιούρ, ονυχοπλαστικής, αλλά και τα κορίτσια που κάνουν ασκούν το επάγγελμα και θα θέλουν να ανήκουν σε ένα σύλλογο, ο όποιος θα προστατεύει τα συμφέροντα τους και θα συμβάλει στην εξέλιξη τους με σωστά βήματα .

 

 

Τι έχετε καταφέρει μέχρι στιγμής ως σωματείο;

Αυτή τη στιγμή κάνουμε αγώνα έτσι ώστε όλα τα άτομα που συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις να βγάλουν άδεια άσκησης επαγγέλματος . Προετοιμάζουμε σεμινάρια με ερωτήσεις-απαντήσεις για να είναι έτοιμοι να δώσουν τις αντίστοιχες εξετάσεις και να πάρουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Όλο αυτό γίνεται σε συνεργασία με το σωματείο ΣΕΚΠΑ στην Αθήνα και με την ΕΟΠΠΕΠ.

 

 

Ποια είναι τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο σας αυτή τη περίοδο και ποιες είναι οι μελλοντικές δράσεις του σωματείου;

Για μας ήταν σημαντική επιτυχία που 30 καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο κάθονται σ’ ένα τραπέζι να συζητήσουν και να προσπαθήσουν μαζί να λύσουν θέματα, προβληματισμούς και ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον του κλάδου. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται την δουλειά μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίες μας με σταθερά και μελετημένα βήματα. Η συλλογικότητα μπορεί μόνο οφέλη να προσφέρει σε όλους μας.

Διαβάστε επίσης  Issue 788

 

*Οι φωτογραφίες είναι από τη Κοπή Πίτας του Σωματείου στη ταβέρνα Ακρογιάλι. More photos: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.649691450496490&type=3