Τρία χρόνια πριν αποσυρθεί από την υποκριτική συμμετείχε σε 20 ταινίες – Πυροβόλησε λάθος δυο φορές – Είχε κασκαντέρ και άνθρωπο να του λέει τις ατάκες μέσω ακουστικού

 

 

Η νοητική παρακμή του Μπρους Γουίλις διαδραματίζονταν για χρόνια στα κινηματογραφικά πλατό. Πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα είχαν αρχίσει να φαίνονται στα γυρίσματα των ταινιών αρκετά χρόνια προτού η οικογένεια του διάσημου ηθοποιού ανακοινώσει ότι πάσχει από αφασία και αποσυρθεί από την υποκριτική. Το είδωλο του Χόλιγουντ στα 67 του χρόνια διαγνώστηκε τώρα με μετωποκροταφική άνοια.

 

Με κασκαντέρ και ακουστικά στα γυρίσματα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αποκαλύψεις για το τι προηγήθηκε την τριετία πριν αποσυρθεί από την υποκριτική. Ο Μπρους Γουίλις γύρισε είκοσι δύο ταινίες δράσης με αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στα κινηματογραφικά πλατό να αποκαλύπτουν ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και γινόταν ακόμα και επικίνδυνος.

Ο ηθοποιός σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να πυροβόλησε κατά λάθος στη διάρκεια γυρισμάτων και χρειαζόταν κάποιον να του διαβάζει τις ατάκες του μέσω ακουστικού, καθώς τα συμπτώματά του διαρκώς επιδεινώνονταν.

Ο Γουίλις, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 70 ταινίες από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1970, αποσύρθηκε από την υποκριτική πέρυσι.

Τα τελευταία χρόνια, ο μάνατζέρ του φρόντιζε τα γυρίσματα των ταινιών του Γουίλις να διαρκούν το πολύ δύο ημέρες – από τις οποίες συχνά δούλευε μόνο τέσσερις ώρες λόγω της διαρκώς επιδεινούμενης κατάστασης της υγείας του.

 

Στο White Elephant ήταν μαριονέτα

Από την αφασία ο Μπρους Γουίλις φαινόταν συχνά μπερδεμένος κάτι που φάνηκε στα γυρίσματα της ταινίας White Elephant. Αναρωτήθηκε ανοιχτά τι έκανε στα γυρίσματα της ταινίας χαμηλού προϋπολογισμού. Δύο μέλη του συνεργείου θυμούνται τον Γουίλις να ρωτάει: «Ξέρω γιατί είστε εδώ;». Το White Elephant σκηνοθετούσε ο Jesse V. Johnson, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον ηθοποιό πριν από δεκαετίες, όταν ο Γουίλις ήταν ακόμα κασκαντέρ. Ωστόσο σχολίασε: «Ήταν σαφές ότι δεν ήταν ο Μπρους που θυμόμουν». Ο σκηνοθέτης είπε ότι ρώτησαν τους ανθρώπους του Γουίλις τι συνέβαινε με την υγεία του. «Δήλωσαν ότι ήταν ευτυχής που ήταν εκεί, αλλά θα ήταν καλύτερο αν μπορούσαμε να τελειώσουμε το γύρισμα μέχρι το μεσημέρι και να τον αφήσουμε να φύγει νωρίς».

Διαβάστε επίσης  Τσίκνο Street Party with Andreasondecks @ Καπενέκης Fish Market (07/3)

Ένα από τα μέλη του συνεργείου, που είχε αντιληφθεί τη σύγχυση του Γουίλις στο γύρισμα, είπε ότι στόχος τους ήταν «πώς να μην κάνουν τον Μπρους να φαίνεται χάλια». Το συνεργείο έσπευσε να γυρίσει τους ρόλους του και ο ηθοποιός ακούστηκε αργότερα να ρωτάει τι έκανε στο πλατό. «Ήταν λιγότερο ενοχλητικό και περισσότερο σαν: Πώς θα κάνουμε τον Μπρους να μην φαίνεται άσχημα;», δήλωσε ένα μέλος του συνεργείου στους LA Times. «Κάποιος του έδινε μια ατάκα και δεν καταλάβαινε τι σήμαινε. Ήταν απλά μια μαριονέτα». «Μετά την εμπειρία μας στο ‘White Elephant’, αποφασίσαμε ως ομάδα ότι δεν θα κάναμε άλλο», είπε ο Johnson. «Είμαστε όλοι οπαδοί του Μπρους Γουίλις και η συμφωνία αυτή μας φάνηκε λάθος και τελικά ήταν ένα θλιβερό τέλος σε μια απίστευτη καριέρα». Η ταινία βγήκε στις οθόνες τον Ιούνιο του 2022.

 

 

Hard Kill, 2020: «Πυροβόλησε λάθος» δύο φορές στα γυρίσματα

Στα γυρίσματα των ταινιών, οι σκηνοθέτες που συνεργάστηκαν με τον Γουίλις είδαν σημάδια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Σύμφωνα με τουλάχιστον δύο άτομα, πυροβόλησε λάθος με ένα όπλο που ήταν άσφαιρο στα γυρίσματα της ταινίας Hard Kill. Ο Γουίλις συχνά συνοδευόταν στα γυρίσματα και ο επί χρόνια βοηθός του Στίβεν Τζ. Γιάντς πληρωνόταν έως και 200.000 δολάρια ανά ταινία για να τον καθοδηγεί.

Στα γυρίσματα της ταινίας «Open Source», ο ηθοποιός Adam Huel Potter κέρδιζε έως και 4.150 δολάρια την εβδομάδα για να του διαβάζει τις ατάκες μέσω ακουστικού. Τον Ιανουάριο του 2020, η ηθοποιός Λάλα Κεντ ήταν να υποδυθεί την κόρη του Γουίλις στην ταινία Hard Kill- και σε μια σκηνή ο χαρακτήρας του είχε σενάριο να επέμβει και να την προστατεύσει από τους κακοποιούς.

Ο Willis επρόκειτο να πει μια ατάκα που ήταν το σύνθημα για την Kent να σκύψει πριν πυροβολήσει με το όπλο. Αντ’ αυτού, όμως, ο Γουίλις πυροβόλησε πριν πει την ατάκα – και η ηθοποιός δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί. «Επειδή είχα την πλάτη μου σε αυτόν, δεν είχα επίγνωση του τι συνέβαινε πίσω μου. Αλλά την πρώτη φορά, ήταν σαν, ‘Δεν τρέχει τίποτα, ας το ξανακάνουμε», θυμάται η Κεντ. Ζήτησε από τον σκηνοθέτη να υπενθυμίσει στον Γουίλις να πει την ατάκα του πριν πυροβολήσει, αλλά συνέβη ξανά. Δύο άλλα μέλη του συνεργείου επιβεβαίωσαν ότι ο Γουίλις πυροβόλησε με λάθος σύνθημα, ενώ ο ένας πρόσθεσε: «Πάντα σιγουρευόμασταν ότι κανείς δεν βρισκόταν στη γραμμή πυρός όταν χειριζόταν τα όπλα». Η ταινία κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2020. Ο Γουίλις εμφανίζεται για μόλις επτά λεπτά στην ταινία Hard Kill.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

 

 

Out of Death, 2021: Κόψιμο ρόλου και απαγόρευση μονολόγων

Λίγο πριν ξεκινήσει η παραγωγή του Out of Death, ο σκηνοθέτης Mike Burns έστειλε ένα email στον σεναριογράφο της ταινίας λέγοντας ότι ο ρόλος του Γουίλις έπρεπε να περικοπεί κατά «περίπου πέντε σελίδες», σύμφωνα με τους LA Times. Λίγες μέρες πριν ο ηθοποιός εμφανιστεί στα γυρίσματα μιας από τις τελευταίες του ταινίες δράσης, ο σκηνοθέτης του έργου έστειλε ένα επείγον mail: Να μικρύνει ο ρόλος του. Το 2020, ο σκηνοθέτης ζήτησε οι ατάκες του να είναι «σύντομες και γλυκές», δίνοντας ελάχιστες εξηγήσεις για την ξαφνική αναδιατύπωση. Σύμφωνα με τους LA Times, ο Γουίλις πληρώθηκε 2 εκατομμύρια δολάρια για δύο ημέρες εργασίας στα γυρίσματα. Και θα υπήρχε ένας ηθοποιός που θα ταξίδευε μαζί του, ο οποίος θα του έστελνε τις ατάκες του μέσω ακουστικού γιατί δεν θα μπορούσε να τις θυμάται. Οι σκηνές δράσης ή τα μέρη που χρειάζονταν χορογραφία, συχνά εκτελούνταν από έναν σωσία κασκαντέρ αντί για τον Γουίλις, είπαν άνθρωποι που ήταν κοντά στο κινηματογραφικό σετ. Η ταινία κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2021.

 

 

Wrong Place, 2022: Χειροτέρευε…

Στον σκηνοθέτη Μάικ Μπερνς προσφέρθηκε η ευκαιρία να σκηνοθετήσει μια άλλη ταινία του Γουίλις, το Wrong Place, ωστόσο ανησυχούσε για την υγεία του ηθοποιού. Ένας από τους συνεργάτες του Γουίλις είχε πει ότι ο ηθοποιός ήταν: «Ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Δεν πίστευα ότι ήταν καλύτερα- πίστευα ότι ήταν χειρότερα. Αφού τελειώσαμε, είπα: ‘Τελείωσα. Δεν πρόκειται να κάνω άλλες ταινίες με τον Μπρους Γουίλις“. Είμαι ανακουφισμένος που παίρνει άδεια». Η ταινία κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2022.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

 

 

Paradise City, 2022: Προσπαθούσε πάντα να δίνει τον καλύτερο εαυτό του

Το Paradise City ήταν μία από τις τελευταίες ταινίες που γύρισε πριν αποσυρθεί. Ο Chuck Russell, ο σκηνοθέτης της ταινίας, δήλωσε ότι ήταν ενθουσιασμένος που θα συνεργαζόταν ξανά με τον Γουίλις. Ωστόσο, μιλώντας στους Times, η Terri Martin, η υπεύθυνη παραγωγής του White Elephant, δήλωσε: «Έδειχνε τόσο χαμένος και έλεγε: “Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ”. Πάντα προσπαθούσε να κάνει το καλύτερο δυνατό. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών, και έχω τον απόλυτο θαυμασμό και σεβασμό για το έργο του, αλλά ήταν καιρός να αποσυρθεί». Η ταινία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022 και έπαιξε τον ρόλο του Ίαν Σουάν μαζί με τον Τζον Τραβόλτα – οι οποίοι εμφανίζονταν και οι δύο στην αφίσα της ταινίας.

 

 

American Siege, 2020: Φαίνεται να φοράει ακουστικό

Στην ταινία American Siege ο Μπρους Γουίλις απεικονίστηκε να φοράει ακουστικό για να του λένε τις ατάκες στα γυρίσματα. Αυτό συνέβη δύο ολόκληρα χρόνια πριν την ανακοίνωση της οικογένειας ότι o Γουίλις πάσχει από αφασία.

Ο συμπρωταγωνιστής του στο American Siege, Rob Gough, δήλωσε: «Ο τύπος είναι ένας θρύλος και τόσο εμβληματικός. Ακόμα και χωρίς αυτή την πληροφορία για τη διάγνωσή του, και μόνο το να βρίσκομαι στο πλατό με τον τύπο ήταν τόσο αξέχαστο και τόσο εκπληκτικό για μένα. Και στη συνέχεια, μαθαίνοντας για την κατάστασή του και ότι αυτή θα ήταν μια από τις τελευταίες του ταινίες, είναι μεγάλη τιμή και ευλογία που μπόρεσα να δουλέψω μαζί του και να μάθω από αυτόν».

 

Πηγή: protothema.gr