Οι ημερομηνίες που είναι στο τραπέζι για τις δεύτερες εκλογές, αλλά και το εμπόδιο και το πώς θα ξεπεραστεί για τις κάλπες της πρώτης Κυριακής στις 9 Απριλίου

 

Μαξιμιλιανός

 

Μην απορείτε, δεν σας λέω για τις πρώτες εκλογές που έχουν κλειδώσει και πάνε για τις 9 Απριλίου. Ο λόγος γίνεται για τις δεύτερες κάλπες. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μια περίσκεψη για το αν θα προλάβουμε τις 21 Μαϊου, με δεδομένες τις προθεσμίες για τις διερευνητικές εντολές και τη διάλυση της Βουλής, καθώς υπάρχει ένα ακόμα θέμα: η αργία των δικαστηρίων τις μέρες του Πάσχα που θα φέρει καθυστερήσεις στην επικύρωση αποτελεσμάτων από τα Πρωτοδικεία. Κάπως έτσι, ο άνθρωπος της στήλης που κάτι σκαμπάζει από εκλογικά θεωρεί ότι θα πάμε προς τις 28 Μαϊου, λίγες μέρες πριν την εκκίνηση των Πανελληνίων συνεπώς.

 

Η τρίπλα με την 9η Απριλίου

Το ότι στην κυβέρνηση έχουν πλέον κυκλώσει την 9η Απριλίου ως μέρα εκλογών το γνωρίζουμε πλέον όλοι. Εκείνο που συνειδητοποίησαν κάπως αργά στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πως η 9η Απριλίου, η Κυριακή των Βαϊων είναι εργάσιμη μέρα για τα καταστήματα καθώς ως είθισται, την Κυριακή πριν το Πάσχα τα καταστήματα ανοίγουν και οι έμποροι υπολογίζουν μεγάλους τζίρους. Τι θα γίνει λοιπόν; Ρώτησα αρμόδιο υπουργό – αρμοδιότερος δεν υπάρχει – και μου απάντησε πως στην κυβέρνηση έχουν βρει τη λύση: Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 2 Απριλίου, ώστε στις 9 Απριλίου ο κόσμος να ψηφίσει κανονικά.

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας!

 

Τσίτα τα νεύρα

Μια από εδώ, μια από εκεί, μια αν γράφουν το όνομά τους, μια αν δεν το γράφουν, μια πώς το γράφουν, οι υποψήφιοι βουλευτές είναι στα κάγκελα και ιδιαίτερα ευέξαπτοι. Υπό αυτό το πρίσμα, παίρνουν τηλέφωνα αβέρτα και ορισμένες φορές με δηκτικό ύφος υποδεικνύουν, λες και το αν θα αναφερθούν σε ένα δημοσίευμα έχει μεγάλη διαφορά ή όχι. Δεν τα αφήνουν, όμως, έτσι τα πράγματα και διεκδικούν αυτό που νομίζουν δίκιο τους. Να τους πω, πάντως, ως αρκετά έμπειρος στο κουρμπέτι, ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα εκλεγούν, οπότε ας κουλάρουν λίγο, για να πάμε όλοι ήρεμα ως τις κάλπες.

 

Ο βουλευτής της ΝΔ που αποχωρεί

Ειλημμένη είναι η απόφαση του βουλευτή της ΝΔ στον Πειραιά, του Χριστόφορου Μπουτσικάκη, να μην πολιτευτεί εκ νέου στις επικείμενες εκλογές. Ο ίδιος σκέφτηκε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιώς, εκεί όμως το προβάδισμα του Γιάννη Μώραλη είναι μάλλον αδιαμφισβήτητο. Υπό αυτό το πρίσμα, έκανε προ ημερών ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου και φαίνεται πως έχει αποφασιστεί, αν η ΝΔ κερδίσει ξανά τις εκλογές, να είναι σε κάποια κυβερνητική θέση. Η “αποστρατεία” του κ. Μπουτσικάκη ανοίγει έτσι την πόρτα του ψηφοδελτίου στον γιατρό, αδερφό του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου, τον Νίκο Βλαχάκο, ο οποίος είχε κατέβει για δήμαρχος το 2019 και είχε διαγράψει μια αξιοπρόσεκτη πορεία.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

 

Τα μηνύματα Μπλίνκεν

Σήμερα στην ειδησεογραφία κυριαρχεί η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Aντονι Μπλίνκεν που θα συμμετάσχει στο τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ. Χθες το βράδυ στο δείπνο που παρέθεσε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου προς τιμήν του έγινε μια πρώτη συζήτηση παρουσία του υπουργού Άμυνας, της υπουργού Πολιτισμού, της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού, Aννας-Μαρίας Μπούρα και της Πρέσβεως της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου. Όπως έγινε γνωστό δεν παρέστη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας διότι ανέβασε πυρετό – αν και οι πληροφορίες από τη Βασιλίσσης Σοφίας αναφέρουν πως ο κ. Δένδιας θα είναι σήμερα παρών κανονικά στον Στρατηγικό Διάλογο. Στη συζήτηση ο Άντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή στο ΝΑΤΟ στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και την άμεση βοήθεια που παρείχε η Ελλάδα στην Τουρκία μετά τους καταστρφικούς σεισμούς.

 

Θα δει Τσίπρα ο Μπλίνκεν

Μετά τις συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών ο Aντονι Μπλίνκεν θα δει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση θα γίνει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (όπου διαμένει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών) και θα συμμετάσχουν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

 

Πηγή: reader.gr