Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμα 7 άτομα μεταξύ των οποίων μία δικηγόρος, ένας λογιστής αλλά και ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ο στενός συνεργάτης του και είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

 

 

Πολυσέλιδο πόρισμα – «βόμβα» βρίσκεται εδώ και δύο μέρες στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη. Σύμφωνα με το περιεχόμενο του, ο… επιφανής παραγωγός της showbiz Νίκος Κοκλώνης εμφανίζεται ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που ξεπλένει μαύρο χρήμα προσώπων που πιθανώς προέρχονται από το εξωτερικό. Το πόρισμα έχει συντάξει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μετά από μεγάλη έρευνα.

Όπως προέκυψε χρωστάει στο Δημόσιο από φόρους και άλλες εισφορές 22 εκ. Σύμφωνα λοιπόν με τους ελεγκτές της Αρχής ο Ν. Κοκλώνης είχε συστήσει περί τις 15-16 εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως στην Ε.Ε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Ν. Κοκλώνης είχε συστήσει και χρησιμοποιούσε εικονικές εταιρείες στο εξωτερικό και εν συνεχεία κατηγορείται πως ξέπλενε μαύρο χρήμα σε νόμιμες εταιρείες στην Ελλάδα, ώστε να εμφανίζεται ως συμβεβλημένος σε αυτές συνεργάτες και εργαζομένους του. Με αυτό το τέχνασμα, πάντα σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, δεν κατέβαλλε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και μετέφερε μαύρο χρήμα, το οποίο ξέπλενε στην Ελλάδα. Επίσης, δε κατέβαλλε τον ΦΠΑ που εισέπραττε.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 788: You Never Know..

Μάλιστα, έχουν ήδη δεσμευθεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ν. Κοκλώνη με πάνω από 20 εντολές δέσμευσης. Σε βάρος του Ν. Κοκλώνη περιγράφεται η διάπραξη βαρύτατων ποινικών αδικημάτων όπως η απάτη σε βάρος του δημοσίου, φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων αγνώστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμα 7 άτομα μεταξύ των οποίων μία δικηγόρος, ένας λογιστής αλλά και ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ο στενός συνεργάτης του και είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Ακόμα, θα ελεγχθούν οι εκπρόσωποι των εταιρειών, τουλάχιστον 15 εταιρειών που είχε συστήσει ο Ν. Κοκλώνης μέσω των οποίων φέρεται να έχει προκληθεί ζημιά στο δημόσιο που αγγίζει τα 30 εκ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι με αφορμή αυτές τις εξελίξεις λαμβάνει διαστάσεις ακόμη μεγαλύτερης πρόκλησης το γεγονός ότι πρόσφατα στον εν λόγω κύριο και συγκεκριμένα σε μονοπρόσωπη εταιρεία με κεφάλαιο 4.000 ευρώ εγκρίθηκε επιδότηση 9 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο οποίο προΐσταται ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος η εν λόγω επιδότηση μπλοκαρίστηκε, με ενέργειες του προέδρου της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, πριν εκταμιευτούν τα χρήματα.

 

Πηγή: documentonews.gr