Τώρα που σίγησε ο ήχος του Samba De Janeiro και επιστρέψαμε στην κανονικότητα, έπειτα από ένα ξέφρενο διήμερο Αποκριάς, οφείλω να πω ότι το φετινό δεν είχε προηγούμενο.

 

 

Είχα τη χαρά να βρεθώ στο Ηράκλειο την δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς και στο Ρέθυμνο, το τελευταίο διήμερο και τολμώ να πω ότι ήταν ίσως από τις πιο έντονες Απόκριες της δεκαετίας.

Το Ηράκλειο αποκτά Καρναβαλική ζωή, επιλέγοντας να στοχεύσει στη δεύτερη Κυριακή και το κάνει με το καλύτερο τρόπο. Party παντού! Στα μαγαζιά, στους δρόμους και σε κάθε γωνιά του κέντρου δίνουν το ρυθμό. Η σπίθα δείχνει να έχει ανάψει.

Το Ρέθυμνο πάλι αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλο το νησί και το κορυφαίο θεσμό της Κρήτης. Τώρα θα πρέπει να αναζητήσει τον τρόπο που θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση του. Πρέπει να βρει τον τρόπο να εκτοξεύσει τις μετοχές του και να αποτελέσει σημείο αναφοράς και εκτός νησιού. Το νησί το έχει κατακτήσει προ πολλού. Είναι η στιγμή να σπάσει το ταβάνι του και να βρει τρόπους να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες. Μπορεί να το κάνει. Υπάρχει η βάση, υπάρχουν ιδέες, υπάρχει εθελοντισμός, τώρα οφείλει να υπάρξει βούληση και τόλμη για το επόμενο βήμα.

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 (μέρος β) - by GAS Motosport Culture

Τα Χανιά μας θα πρέπει να προβληματιστούν για το αν θα πρέπει να δαπανόνται τόσα χρήματα για την τελετή έναρξης που είναι σχεδόν πάντα αδιάφορη και πως θα μπορέσουν να βελτιώσουν ένα καρναβάλι που αντί να κάνει βήματα εξέλιξης, μένει στάσιμο.

 

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/