H μικρή χώρα με την απαράμιλλη ομορφιά!

 

 

Ανάμεσα στο βόρειο σύνορο της Βαλκανικής Χερσονήσου και στις υπώρειες των Άλπεων ξεπροβάλει η Σλοβενία, που κατέχει μια εξαιρετική θέση και αυτό της δίνει μια αυθεντική γοητεία. Μεγάλοι, άνετοι δρόμοι με πανέμορφα, φυσικά τοπία τριγύρω, περήφανα έλατα, μικρά χωριουδάκια να ξεπηδούν εδώ κι εκεί και καταπράσινοι, κοντοκουρεμένοι λόφοι στην εξοχή. Και κάπως έτσι ο δρόμος οδηγεί στην πρωτεύουσα.

 

 

Η πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα θα σας γοητεύσει με τα πανέμορφα μπαρόκ και βιενέζικα κτίρια και το παραμυθένιο κάστρο της. Στις ακτές της Αδριατικής οι πέντε αιώνες Ιταλοκρατίας έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια βενετσιάνικου ρυθμού (Piran), ενώ η ατμόσφαιρα στα σπήλαια Postojna θα σας «ταξιδέψει» στον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών»! Βορειοδυτικά οι Άλπεις σας καλούν για ορειβασία ή πεζοπορία στο εθνικό πάρκο Triglav, αλλά και για ρομαντικές βόλτες στην πανέμορφη λίμνη Bled! Η μικρή πόλη που βρίσκεται πάνω στην λίμνη είναι βγαλμένη από παραμύθι. Eνώ στο βράχο κτισμένο, το κάστρο του Bled στέκει σαν φρουρός.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: Η Λαϊκή διασκέδαση στα καλύτερά της!

 

 

Κι αν ύστερα από όλα αυτά αισθάνεστε μια μικρή εξάντληση, οι γειτονικές λουτροπόλεις Rogaska Slatina και Radenci διαθέτουν ιαματικά νερά για να νιώσετε την απόλυτη χαλάρωση και ευεξία. Η Σλοβενία φημίζεται επίσης για τα υπέροχα κρασιά και τα παραδοσιακά φαγητά της και σας «καλεί» να εξερευνήσετε την κάθε γωνιά της!

 

 

 

 

 

 

Follow fb & insta: The Holidays Destination
THL 6906698170 / 2821033399
Email info@toptravelgreece.com
Web www.toptravelgreece.com