Ψάχνοντας την καλύτερη ενδεκάδα στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, δυσκολευτήκαμε. Γι᾽ αυτό και πήραμε τη βοήθεια του πιο αντικειμενικού κριτή εκεί έξω.

 

 

30 χρόνια. Τόσα χρειάστηκαν να περάσουν από τότε που μπάλα ποδοσφαίρου χτυπήθηκε για πρώτη φορά στην Ισπανία, μέχρι μια ομάδα φιλάθλων να συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα και να δημιουργήσει τη Madrid FootBall Club. Αυτή ήταν η πρώτη ονομασία της ‘βασίλισσας’ Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ιδρύθηκε σαν σήμερα, στις 6 Μαρτίου του 1902.

Με σήμα κατατεθέν τις μπλε-άσπρες στολές της (αρχικά εμπνευσμένες από την Αγγλία), η ομάδα άρχισε να γίνεται γνωστή στην Ισπανία σχεδόν αμέσως. Από το 1905 έως το 1907, και με πρώτο της προπονητή, τον Άγγλο Arthur Johnson, πρόλαβε να κατακτήσει τρεις συνεχόμενους τίτλους στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Madrid FootBall Club είχε φτάσει πολύ γρήγορα στα αυτιά του Βασιλιά Αλφόνσο, ο οποίος βλέποντας τη δημοτικότητα του αθλήματος να αυξάνεται συνεχώς, θέλησε να βάλει τους ‘Μερέγχες” υπό την “προστασία” του. Της πρόσθεσε λοιπόν το βασιλικό ‘Real’, το στέμμα στο σήμα και εγένετο Ρεάλ Μαδρίτης.

Η θρυλική θέση της Ρεάλ Μαδρίτης διεθνώς εδραιώθηκε με επικεφαλής τον Santiago Bernabéu Yeste, ο οποίος έπαιξε για την ομάδα από το 1912 έως το 1927 και διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου από το 1943 έως το 1978. Το 1953, ο Bernabéu άρχισε να εφοδιάζει το ρόστερ του με τους καλύτερους παίκτες που μπορούσε να βρει από όλο τον κόσμο, αντί μόνο με τους καλύτερους της Ισπανίας, ξεκινώντας με το πιο διάσημο ποδοσφαιρικό είδωλο, τον αργεντίνο σταρ Alfredo Di Stefano. Η ομάδα που προέκυψε κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, τον προάγγελο του Champions League, πέντε φορές στη σειρά, από το 1956 έως το 1960.

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

Έξι δεκαετίες και κάτι αργότερα, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η Ρεάλ παίζει στο Santiago Bernabeu, το γήπεδο που πήρε το όνομα του θρυλικού ποδοσφαιριστή και προέδρου της και κατά καιρούς έχει φέρει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη στη Μαδρίτη. Παράλληλα, έχει τις περισσότερες κατακτήσεις Champions League (14) και τα περισσότερα πρωταθλήματα Ισπανίας (35), ούσα η πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο.

Σήμερα, συμπληρώνει 121 χρόνια ιστορίας και μη μπορώντας να συμφωνήσουμε σε μόνο 11 παίκτες, ρωτήσαμε το ChatGPT ποια θεωρεί την κορυφαία ενδεκάδα της ιστορίας της. Ιδού η απάντηση που πήραμε.

 

Η καλύτερη ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με το ChatGPT

 

Iker Casillas (τερματοφύλακας)

Ο θρυλικός τερματοφύλακας πέρασε (σχεδόν) ολόκληρη την επαγγελματική του καριέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας πέντε τίτλους La Liga και τρία τρόπαια Champions League.

 

Roberto Carlos (αριστερός μπακ)

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης για 11 σεζόν, κατακτώντας τέσσερις τίτλους La Liga και τρία τρόπαια Champions League. Ήταν γνωστός για το ισχυρό αριστερό του πόδι και τα επιθετικά του ανεβάσματα.

 

Fernando Hierro (κεντρικός αμυντικός)

Ο Hierro αγωνίστηκε για 14 σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας πέντε τίτλους La Liga και τρία τρόπαια Champions League. Ήταν γνωστός για την ικανότητά του να πετυχαίνει γκολ από στημένες φάσεις.

Διαβάστε επίσης  Issue 790

 

Sergio Ramos (κεντρικός αμυντικός)

Ο θρυλικός αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης του 21ου αιώνα έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους με τον σύλλογο, συμπεριλαμβανομένων πέντε τίτλων La Liga και τεσσάρων τροπαίων Champions League. Έχει πετύχει μερικά από τα πιο κρίσιμα γκολ στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου.

 

Jose Santamaria (δεξιός μπακ)

Ο Santamaria είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ουρουγουανός αμυντικός αγωνίστηκε από το 1957 έως το 1966 στην ομάδα, κατακτώντας έξι τίτλους La Liga και πέντε Κύπελλα Ευρώπης. Ήταν γνωστός για τα σκληρά του μαρκαρίσματα.

 

Zinedine Zidane (κεντρικός μέσος)

Ο Γάλλος μέσος αγωνίστηκε για πέντε σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας ως παίκτης έναν τίτλο La Liga και ένα τρόπαιο Champions League. Αργότερα έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές του συλλόγου κατακτώντας τρία συνεχόμενα Champions League και δύο πρωταθλήματα.

 

Francisco Gento (αριστερός ακραίος επιθετικός)

Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός έπαιξε στη Ρεάλ Μαδρίτης για 18 σεζόν, κατακτώντας 12 τίτλους La Liga και έξι Κύπελλα Ευρώπης. Ήταν γνωστός για την ταχύτητά και το σκοράρισμα από τα πλάγια.

 

Alfredo Di Stefano (επιθετικός)

Ο Αργεντίνος επιθετικός θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Έπαιξε για τον σύλλογο για 11 σεζόν, κατακτώντας οκτώ τίτλους La Liga και πέντε Κύπελλα Ευρώπης. Πέτυχε 308 γκολ σε 396 συμμετοχές για τον σύλλογο. Ήταν για περίπου μισό αιώνα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας!

 

Ferenc Puskas (επιθετικός)

 

Ο Ούγγρος επιθετικός έπαιξε για τη Ρεάλ Μαδρίτης για οκτώ σεζόν, κατακτώντας τρία Κύπελλα Ευρώπης και πέντε τίτλους La Liga. Σημείωσε 242 γκολ σε 262 εμφανίσεις για τον σύλλογο. Αργότερα έγινε προπονητής του Παναθηναϊκού.

 

Cristiano Ronaldo (επιθετικός)

Ο Πορτογάλος επιθετικός αγωνίστηκε για εννέα σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας τέσσερις τίτλους Champions League και δύο τίτλους La Liga. Πέτυχε το εντυπωσιακό νούμερο των 450 τερμάτων σε 438 εμφανίσεις για τον σύλλογο. Είναι φυσικά ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία.

 

Raul (επιθετικός)

 

Είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης της ομάδας: Ο πρώην Ισπανός διεθνής αγωνίστηκε για 16 σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας έξι τίτλους La Liga και τρία τρόπαια Champions League. Ήταν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου με 323 γκολ σε 741 εμφανίσεις, ξεπερνώντας τον Di Stefano και σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο, φιλώντας στον πανηγυρισμό τη βέρα του.

 

Πηγή: esquire.com.gr