Ο αθλητισμός που θέλουμε

 

 

Η τραγωδία στα Τέμπη είναι κάτι το οποίο μας ξεπερνά. Δε μπορούμε να βρούμε λόγια που να εκφράζουν τα συναισθήματα μας για αυτό το περιστατικό. Νιώθουμε πως ότι κι αν πούμε θα είναι λίγο μπροστά σε αυτό που ζουν οι άνθρωποι που είχαν κάποιον δικό τους εκεί. Αυτό που επίσης μας ξεπερνά είναι ο τρόπος που κάποιοι προσπαθούν να χειριστούν επικοινωνιακά αυτή την κατάσταση. Να μας πείσουν ότι ήταν το ανθρώπινο λάθος, η κακιά η στιγμή ή οποιαδήποτε άλλη τέτοια χυδαιότητα. Ευτυχώς βλέπουμε πως οι περισσότεροι όχι απλά δεν έχουν φάει τον παπά, αλλά εξοργίζονται με όλο αυτό το τσίρκο. Το είδαμε στις πολλές και μεγάλες διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών, το είδαμε και στα ελληνικά γήπεδα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

 

 

Η αρχή έγινε στο κλειστό του Πλάτωνα όπου οι οπαδοί του Ιωνικού σήκωσαν ένα πανό που έγραφε: «Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος ούτε και ατύχημα, την κρατική δολοφονία βαφτίσατε δυστύχημα». Οι διαιτητές της αναμέτρησης, ενώ το παιχνίδι είχε ξεκινήσει κανονικά, αποφάσισαν ότι ενοχλούνται με το συγκεκριμένο πανό και είπαν ότι αν δεν κατέβει δε μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι. Κάπου εκεί ο γίγαντας Λουκάς Μαυροκεφαλίδης βγήκε μπροστά και τους ξεβράκωσε. Ο αρχηγός του Ιωνικού παρενέβη και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά με το πανό να μένει στη θέση του όσο κι αν ενοχλούνταν κάποιοι.

Διαβάστε επίσης  Τα Σαββατοκύριακα στον Αμπαδιώτη είναι live!

 

 

«Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Ιωνικού Νίκαιας ανάρτησαν ένα πανό στο παιχνίδι του Σαββάτου με την ΑΕΚ. Όφειλα σαν άνθρωπος και αρχηγός της ομάδας μου να στηρίξω αυτήν την κίνηση ως ένδειξη πένθους προς τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη. Ευχαριστώ όλους όσους προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μου, όμως αυτές τις στιγμές ας σεβαστούμε τα θύματα και τις οικογένειές τους».

 

Ακολούθησαν ανάλογα πανό σχεδόν σε όλα τα γήπεδα που υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα. Στο Καραϊσκάκη, στην Τούμπα, στην Τρίπολη, στο Ηράκλειο, στο Αλεξάνδρειο, στα Γιάννενα, στην Πάτρα, στη Ρόδο και σίγουρα κάπου άλλου που θα ξεχνάμε. Μπορεί οι κερκίδες των ελληνικών γηπέδων να έχουν ακούσει πολλά (αρκετά εξ αυτών δικαιολογημένα), όμως εδώ αξίζουν και παίρνουν απλόχερα το respect μας.

 

 

Λίγα χιλιόμετρα μακριά, σε ένα μέρος που ζει τη δική του τραγωδία, ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε ακόμη μια φορά ότι το να λέει κλισέ μαλακίες είναι κάτι που σίγουρα δεν τον αφορά. Μετά την κατάκτηση ενός ακόμη χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολη, ο Τεντόγλου δήλωσε τα παρακάτω:

Διαβάστε επίσης  Food Trucks at Street Food Festival Crete!

«Ήταν τραγικό αυτό που έγινε, ντρέπομαι να πω κάτι αλήθεια. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να απαλύνει τη λύπη αυτών των ανθρώπων και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην πεις τίποτα. Δεν μπορώ να αφιερώσω ένα μετάλλιο σε αυτούς που χάθηκαν. Θα ήταν ντροπή αν το έκανα».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ασημένιος στο επί κοντό Μανώλης Καραλής.

«Οι νίκες και τα μετάλλια που φέρνουμε αυτή τη στιγμή δεν μετράνε σε τίποτα, επειδή είναι ένα γεγονός πάρα πολύ λυπηρό, προσπαθώ κι εγώ να μην δείχνω τον ενθουσιασμό μου μήπως και προκαλέσω».

 

 

 

Πηγή: luben.tv