Ο μεγαλύτερος tour operator στον κόσμο συμβουλεύει όποιον θέλει να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Ρόδο, την Κω, τη Ζάκυνθο ή τις Κυκλάδες να κάνει κράτηση το συντομότερο δυνατό.

 

 

Πάνω από ένα εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες σε σχέση με το 2022 αναμένεται να εξυπηρετήσει ο τουριστικός κολοσσός της TUI, η οποία αυτή τη στιγμή ανακοινώνει ότι προσθέτει περισσότερα από 1.500 νέα ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιο της για το 2024, ενώ οι κρατήσεις σε πολλούς προορισμούς, όπως η χώρα μας, «χτυπάνε κόκκινο».

Μιλώντας στην έκθεση τουρισμού ΙΤΒ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Deutschland Stefan Baumert, τόνισε ότι οι διακοπές εξακολουθούν να αποτελούν υψηλή προτεραιότητα και οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν και χρειάζονται ένα διάλειμμα περισσότερο από ποτέ. «Η έναρξη των κρατήσεων στην αρχή του έτους είναι ισχυρότερη από ό,τι ήταν εδώ και πολύ καιρό, ο αριθμός των νέων κρατήσεων είναι σημαντικά υψηλότερος από τα στοιχεία του προηγούμενου έτους και σε ορισμένες περιπτώσεις αυξημένος από το 2019», τόνισε ο Baumert, συμπληρώνοντας ότι «Ο Ιανουάριος είναι ο κορυφαίος μήνας κρατήσεων με τον υψηλότερο αριθμό κρατήσεων για πρώτη φορά μετά από την πανδημία. Το 80% των νέων κρατήσεων αφορούν στο καλοκαίρι».

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

 

Σαρώνουν τα ελληνικά νησιά

Σύμφωνα με την TUI, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για διακοπές αυτό το καλοκαίρι είναι οι προορισμοί στη Μεσόγειο, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Τουρκία, η Μαγιόρκα και οι Βαλεαρίδες Νήσοι. Επιπλέον, τα ελληνικά νησιά, όπως η Κως, η Κέρκυρα και η Ερυθρά Θάλασσα στην Αίγυπτο, τα Κανάρια Νησιά και η Ανδαλουσία στην Ισπανία είναι επίσης δημοφιλείς επιλογές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του tour operator είπε, ότι προορισμοί όπως η Κρήτη, η Ρόδος ή η Τουρκία έχουν καταγράψει ιστορικά υψηλά ζήτησης. «Βλέπουμε αυτήν τη στιγμή μια ισχυρή αύξηση της ζήτησης σε αυτούς τους προορισμούς και αναμένουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ταξιδιωτών κατά πάνω από ένα εκατομμύριο αυτό το καλοκαίρι», είπε ο Baumert. Ο ίδιος τόνισε ότι σε κάποιους προορισμούς στην Ελλάδα, το 50% των χωρητικοτήτων στα προσφερόμενα ξενοδοχεία έχει ήδη κρατηθεί, με πρωταγωνιστές την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα. Μάλιστα ο διευθυντής πωλήσεων και Μάρκετινγκ στην TUI Γερμανίας, συμβουλεύει όποιον θέλει να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Ρόδο, την Κω, τη Ζάκυνθο ή τις Κυκλάδες να κάνει κράτηση το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

 

Κορυφαία βραβεία από την TUI σε ελληνικά ξενοδοχεία

Στην ετήσια τελετή των βραβείων της TUI «Global Hotel Awards», που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο, διακρίθηκαν για τα εξαιρετικά τους επιτεύγματα 100 κορυφαία ξενοδοχεία που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της. Η επιλογή έγινε μέσα από 13.000 ξενοδοχεία σε 180 προορισμούς, με τα ελληνικά ξενοδοχεία, να κατακτούν μεγάλες διακρίσεις σύμφωνα με κριτικές πελατών της TUI.

Ως το «Καλύτερο Ξενοδοχείο Παγκοσμίως» βραβεύτηκε το Lindos Blu Luxury Hotel & Suites στη Ρόδο.

Βραβεία για τις Βιώσιμες πρακτικές απέσπασαν ακόμη τα ξενοδοχεία Cretan Malia Park και Creta Maris Resort στην Κρήτη.

Το βραβείο TUI Lifetime Achievement απονεμήθηκε στον κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Grecotel Hotels & Resorts, ο οποίος τιμήθηκε για την αταλάντευτη αφοσίωσή του στην αριστεία, την επιμονή και το καινοτόμο όραμα στον τουριστικό κλάδο.

 

Ισχυρό 2024 – Νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Η TUI, ανακοίνωσε ότι προσθέτει άλλα 1.500 ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιο της σε 22 προορισμούς για το καλοκαίρι του 2024 και αφορούν ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται κυρίως σε δημοφιλή σημεία όπως η Ελλάδα, οι Κανάριοι Νήσοι και οι Βαλεαρίδες και εξυπηρετούνται από περισσότερα από 20 περιφερειακά αεροδρόμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε επίσης  Issue 790

 

Πηγή: news247.gr