Κράτησε τις προσωπικές σου πληροφορίες ασφαλείς με τα παρακάτω steps

 

 

Μικρές και μεγάλες εταιρείες επιθυμούν τα προσωπικά σου δεδομένα, αλλά και τις προτιμήσεις σου, προκειμένου να εξειδικεύουν τις διαφημίσεις τους, ανάλογα με το τι σου αρέσει. Ωστόσο το πρόβλημα είναι πως παρατηρείται όλο και συχνότερα η διαρροή δεδομένων, με αποτέλεσμα οι προσωπικές μας πληροφορίες να μη γνωρίζουμε που τελικά καταλήγουν.

Η Jen Caltrider μαζί με την ομάδα της, επικεφαλής του έργου “Privacy Not Included της Mozilla“, δημοσίευσαν πρόσφατα μια έκθεση ελέγχου γεγονότων που εξετάζει εξονυχιστικά τις ετικέτες απορρήτου δεδομένων με εντολή της Google στις κορυφαίες 20 εφαρμογές Android. (Ετικέτες απορρήτου δεδομένων, εννοούμε το ταμπελάκι που ανοίγει σε κάθε app ή σελίδα, που μας παροτρύνει να πατήσουμε «Συμφωνώ» ή «Διαφωνώ».

Το αποτέλεσμα της έρευνα που πραγματοποίησε η Caltrider, ήταν πως οι πληροφορίες της ασφάλειας δεδομένων που αναφέρονται στην Google, ενδέχεται να μην αντιστοιχούν στις πληροφορίες της πολιτικής απορρήτου, κάτι που καθιστά τα προσωπικά δεδομένα πολύ ευάλωτα.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 787: Ο Αλέξης επέστρεψε...

Πως μπορούμε λοιπόν να προστατέψουμε τις προσωπικές μας πληροφορίες που μεταφέρουμε στα apps, σύμφωνα με την Jen Caltrider ;

 

Διαβάστε την πολιτική συλλογής δεδομένων

Κάθε πολιτική απορρήτου έχει μια ενότητα που αναφέρει τα είδη των δεδομένων που συλλέγει η εφαρμογή. Οι περισσότερες πολιτικές απορρήτου περιλαμβάνουν επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τις πολιτικές της εταιρείας σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων με τρίτα μέρη. Προσέξτε για εφαρμογές που συλλέγουν πολλά προσωπικά δεδομένα από εσάς και δεν είναι σαφείς σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας.

 

Αποφύγετε εφαρμογές που δεν σας επιτρέπουν να εξαιρεθείτε από την κοινή χρήση δεδομένων με τρίτα μέρη

Κοινώς οι ταμπέλες αυτές, οφείλουν να έχουν και την επιλογή «Διαφωνώ» στην συλλογή των δεδομένων μου. Ή έστω να μπορείτε να πατήσετε «διαχείριση» και να λάβουν μόνο τα απαραίτητα δεδομένα, όπως την ηλικία σας και τον τόπο που βρίσκεστε.

 

Αναζητήστε λέξεις-κλειδιά

Ανοίξτε το έγγραφο της πολιτικής απορρήτου σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιήστε το Ctrl-F για να ανοίξετε ένα παράθυρο αναζήτησης. Σαρώστε το έγγραφο για λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τον τρόπο συλλογής των δεδομένων σας και τον τρόπο χρήσης τους. Προτείνω να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας με τις λέξεις “πώληση”, “πώληση” και “συλλογή”.

Διαβάστε επίσης  Το Τριώδιο ξεκινάει από το Bras de Frères!

 

Ελέγξτε τις λεπτομέρειες απορρήτου πριν κάνετε λήψη νέων εφαρμογών

Οι χρήστες Android θα πρέπει να ανοίξουν τη σελίδα της εφαρμογής στο Google Play store και να επεκτείνουν την ενότητα που ονομάζεται Σχετικά με αυτήν την εφαρμογή. Πατήστε το σύνδεσμο Δικαιώματα εφαρμογής για μια λεπτομερή προβολή των μεθόδων συλλογής δεδομένων της εφαρμογής.

 

Διαγράψτε τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές από τη συσκευή σας

«Αγόρασες το σπίτι σου; Διαγράψτε αυτήν την εφαρμογή με μεσιτικά realtor. Αναζητάτε την αγάπη της ζωής σας; Έχετε τις εφαρμογές γνωριμιών σας, όταν τις βρείτε, διαγράψτε αυτές τις εφαρμογές. Βγάλτε τα από το τηλέφωνό σας όσο πιο γρήγορα μπορείτε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείται», δηλώνει καταλήγοντας η Caltrider.

 

Πηγή: jenny.gr