Ένα τραγικό δυστύχημα ανέδειξε όλες τις χρόνιες παθογένειες του δημόσιου τομέα. Μια σειρά λαθών και παραλείψεων.

 

 

Συμπεριφορές και πρακτικές που στην πλειοψηφία τους αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι υπάλληλοι στο δημόσιο τομέα, ακόμα και σε θέσεις ευθύνης, αποδεικνύοντας ότι από θαύμα έχουμε γλιτώσει αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν. Άνθρωποι άπειροι, ανεκπαίδευτοι, αλλά και χωρίς έλεγχο και αξιολόγηση, κρατάνε την τύχη των επιβατών στα χέρια τους.

Ο ένας δεν ξέρει, ο άλλος έλειπε, ο άλλος δεν έλεγξε και σήμερα θρηνούμε τόσες ζωές. Σοκαριστικό…όπως σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι εν’έτη 2023 με παραλείψεις τόσων και τόσων κυβερνήσεων, οι σιδηροδρομικές γραμμές ακόμα λειτουργούν χωρίς να υπάρχουν οι αυτοματισμοί που θα αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα.

Καλά κάνει η κοινωνία μας και αντιδράκαι καλά θα κάνουν όλοι οι πολιτικοί να σωπάσουν, να κοιταχτούν στο καθρέφτη και να αναρωτηθούν αν θα πρέπει να επιτραπεί να συμβεί ποτέ ξανά αυτό. Ευθύνη δεν έχουν μόνο οι τωρινοί….έχουν όλοι και θα συνιστούσα να μην προσπαθούν να βάψουν καμία πορεία με πολιτικά χρώματα. Η τεχνολογική εξέλιξη και η διασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών στα τρένα πρέπει να γίνει η πρώτη προτεραιότητα οποιασδήποτε παράταξης κυβερνά. Δεν είναι ένα έργο που πρέπει να μείνει απλά μια υπόσχεση ή μια ακόμα προεκλογική εξαγγελία.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ήρθε από τα Σφακιά να ξετρελάνει τα Χανιά!

Πρέπει να γίνει μία διακομματική δέσμευση ανεξάρτητα από ποιον θα υλοποιηθεί…αλλιώς καλά θα κάνει ο λαός να τιμωρήσει κάθε πολιτικό που μπορούσε και δεν έπραξε.

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/