Οι 5 πιο δημιουργικές ιδέες για το πιο εντυπωσιακό στεφάνι της Πρωτομαγιάς 2023.

 

 

Πλησιάζει η Πρωτομαγιά 2023, την οποία πρόκειται να γιορτάσουμε την ερχόμενη Δευτέρα. Παραδοσιακά, τιμούμε την ημέρα μέσα από εκδρομές στην εξοχή και φυσικά την κατασκευή του πατροπαράδοτου πρωτομαγιάτικου στεφανιού από λουλούδια, το οποίο θα κοσμήσει τις εξώπορτες των ελληνικών σπιτιών.

Αν και το παραδοσιακό στεφάνι της Πρωτομαγιάς είναι συνήθως πλούσιο, με πολλά διαφορετικά λουλούδια σε ποικίλες αποχρώσεις, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τάση τα πιο μοντέρνα, minimal στεφάνια, τα οποία αποτελούνται από μια πιο αυστηρή συλλογή ανθών και τείνουν να είναι πιο λεπτεπίλεπτα.

Παρακάτω, θα δείτε μερικές ιδέες για όλα τα γούστα:

 

Το πιο κομψό πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Εάν θέλετε κάτι κομψό και λεπτεπίλεπτο αλλά παρόλα αυτά πολύχρωμο και ζωηρό, μια πολύ καλή επιλογή είναι ένα στεφάνι που αποτελείται από πολύχρωμες μαργαρίτες σε έντονα χρώματα.

 

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 791: Against all odds

Πρωτομαγιάτικο στεφάνι με μοντέρνο look

Εκείνοι που αναζητούν κάτι πιο σύγχρονο και minimal, μια καλή ιδέα είναι η λεβάντα, η οποία καλό είναι να συνδυαστεί με κάτι πιο ανοιχτόχρωμο για να «σπάσει» η μονοτονία, όπως είναι η μιμόζα (ή τα στάχυα, εάν δε βρίσκετε).

 

Ένα πρωτομαγιάτικο στεφάνι με ρομαντική διάθεση

Γαρύφαλλα σε ροζ αποχρώσεις και στάχυα σε μπεζ χρωματισμούς είναι ό,τι πρέπει για ένα πιο ρομαντικό, ονειρεμένο και φυσικά πλούσιο αποτέλεσμα.

 

Φωτεινό και απλό πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Για ένα απλό και φωτεινό πρωτομαγιάτικο χωρίς πολύ κόπο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε μερικές μεγάλες μαργαρίτες, τις οποίες θα περάσετε μέσα από ένα χοντρό, καταπράσινο κλωνάρι.

 

Διαβάστε επίσης  Issue 789

Παραδοσιακό πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Το αγαπημένο παραδοσιακό πρωτομαγιάτικο στεφάνι περιλαμβάνει «λίγο απ’ όλα» και συναντάται σε διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με τα διαθέσιμα λουλούδια. Βεβαίως, ποτέ δε λείπουν οι παπαρούνες, που είναι άφθονες στη χώρα μας αυτή την περίοδο!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Ser (@stefanos_ili)

 

Πηγή: ieidiseis.gr