Άμα είσαι σταθερός στις αρχές και τα πιστεύω σου…

 

 

Νέα πολιτική στέγη φαίνεται πως βρήκε ο πασίγνωστος Ρομά τραγουδιστής, Βασίλης Παϊτέρης, ο οποίος συνεχίζει να εμπλέκεται και στην πολιτική. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι στα ψηφοδέλτια του νεοπαγούς κόμματος ΕΑΝ του πρώην Αρεοπαγίτη Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Η πρώτη πολιτική παρουσία του Παϊτέρη ήταν το 1993, όταν συμμετείχε στα ψηφοδέλτια της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια έδρα στη Βουλή.

Λίγο αργότερα εντάχθηκε στο ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα, ο ήταν μάλιστα υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής το 1996 αλλά δεν τα κατάφερε.

Η έλευση της νέας χιλιετίας τον βρήκε… στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ. Ο Παϊτέρης οργώνει, κατά δήλωσή του, όλη την Ελλάδα, ανεμίζοντας τις σημαίες με τον «πράσινο ήλιο». Δεν άργησε, παρόλα αυτά, να βιώσει άλλη μια προσωπική απογοήτευση, καθώς τα πάγια αιτήματά του για την ουσιαστική ενσωμάτωση των Ρομά στην ελληνική κοινωνία μέσω της ισότιμης πρόσβασης στην παιδεία και την εργασία, έμειναν επί χάρτου.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

 

 

Διόλου απογοητευμένος, το 2004 ο Παϊτέρης πέρασε το κατώφλι της Ρηγίλλης, για να δώσει τα χέρια με τον τότε πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, επισφραγίζοντας την υποψηφιότητά του μετά μουσικής, αφού καταφθάνει συνοδεία μουσικών οργάνων, τραγουδώντας τα «Λόγια Κλειδωμένα». Κατέβηκε στη Β’ Αθηνών και δεν τα κατάφερε εκ νέου.

Το επόμενο μεγάλο βήμα δεν άργησε. Ο Παϊτέρης αντιλήφθηκε την τότε δυναμική του ανερχόμενου ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να του ανοίγει το δρόμο για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο υπόλοιπο Αττικής αλλά εντέλει «κόπηκε» άδοξα, κυρίως λόγω του εκλογικού του παρελθόντος.

Ο Παϊτέρης δεν έκοψε επαφές με την Κουμουνδούρου και έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι το 2019, όπου «γεννήθηκε» και επισήμως η Προοδευτική Συμμαχία. Δεν έπεισε όμως εντέλει τους ΣΥΡΙΖΑίους να τον εντάξουν.

 

 

Μετά λοιπόν την Πολιτική Άνοιξη, το ΔΗΚΚΙ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Παϊτέρης (ως αποκάλυψε ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και πλέον συνυποψήφιός του, Κωστής Αϊβαλιώτης) φέρεται να έχει δώσει τα χέρια τις τελευταίες ημέρες με το ΕΑΝ του πρώην Αρεοπαγίτη, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, όπως αποκάλυψε ο πρώην Βουλευτής του ΛΑΟΣ και πλέον συνυποψήφιός του, Κωστής Αϊβαλιώτης….

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: Η Λαϊκή διασκέδαση στα καλύτερά της!

 

Πηγή: intronews.gr