Η Νάπολη δεν κοιμήθηκε όλη νύχτα, καθώς η πόλη γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά ύστερα από 33 χρόνια και τη χρυσή εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ενας νεκρός από πυροβολισμούς κι αρκετοί τραυματίες.

 

 

Μεθυσμένη πολιτεία κυριολεκτικά και μεταφορικά είναι από χθες το βράδυ η Νάπολη για το καμάρι της πόλης, την Νάπολι, η οποία στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ιταλίας έπειτα από 33 ολόκληρα χρόνια. Μια ολόκληρη γενιά περίμενε καρτερικά να βιώσει το συναίσθημα που έζησαν οι προηγούμενες γενιές, όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα έπαιρνε στις πλάτες του τους «Παρτενοπέι» και τους οδηγούσε στην κατάκτηση του Καμπιονάτο.

 

 

Οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα στο Ούντινε με την τοπική Ουντινέζε, καθώς το 1-1 αρκούσε στους Ναπολιτάνους για να πάρουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Εκατοντάδες οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι και τους παίκτες του, ενώ την ίδια στιγμή η Νάπολη φλεγόταν από τα βεγγαλικά και οι ιαχές των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων που πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης ακούστηκαν μέχρι τον ιταλικό βορρά!

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

 

 

Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών τραυματίστηκαν αρκετοί άνθρωποι, κυρίως από βεγγαλικά και κροτίδες, ενώ ένας άνδρας έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς. Ο νομάρχης της Νάπολης Κλαούντιο Παλόμπα έσπευσε να τονίσει μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης ότι ο θάνατος του 26χρονου δεν συνδέεται με τους πανηγυρισμούς, καθώς πρόκειται για έναν άνδρα με βαρύ ποινικό μητρώο και πιθανώς μέσα στην… αναμπουμπούλα των πανηγυρισμών βρήκαν την ευκαιρία να τον σκοτώσουν.

 

 

Νεκρός από πυροβολισμό: Δεν συνδέεται με τους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα

Το περιστατικό δεν είχε «καμία σχέση με τους εορτασμούς», δήλωσε ο νομάρχης, Κλαούντιο Παλόμπα στο δημόσιο ραδιόφωνο RAI. Ο νεαρός άνδρας, ζούσε στην περιοχή Ποντιτσέλι, είχε τραυματιστεί και νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Μετά τον θάνατό του, φίλοι και συγγενείς του θύματος προκάλεσαν ζημιές στα επείγοντα του νοσοκομείου.

Η Αστυνομία ερευνά τον θάνατο, είπε ο Παλόμπα, προσθέτοντας ότι, από τους επτά ανθρώπους που τραυματίστηκαν τη νύχτα κατά τους πανηγυρισμούς, κάποιοι υπέστησαν τραυματισμούς από πυροτεχνήματα. Το όνομα του νεκρού είναι Vincenzo Costanzo, 26, κατοίκου του Ποντιτσέλι, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο Cardarelli της Νάπολης, ύστερα από τον βαρύ τραυματισμό του από πυρά στην Piazza Volturno.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

 

 

Στην ίδια πλατεία όπου πυροβολήθηκε ο Κοστάντζο, πιθανότατα τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα. Στο νοσοκομείο Pellegrini έφτασε μια 26χρονη από το Portici της επαρχίας της Νάπολης. Τραυματίστηκε στον αστράγαλο, πιθανότατα από πυροβολισμό. Ακόμη, ένας 24χρονος άνδρας από το Ποντιτσέλι, την ίδια γειτονιά με το θύμα, έφτασε στο νοσοκομείο Villa Betania. Τραυματίστηκε στον δεξιό γλουτό, επίσης από πυροβολισμό. Το ίδιο και ένας 20χρονος νεαρός από το Ποντιτσέλι.

 

 

Ο δήμαρχος της Νάπολης, Γκαετάνο Μανφρέντι, μιλώντας στο Radiouno μιλάει είπε ότι «αυτός ο θάνατος δεν συνδέεται με το πάρτι των πανηγυρισμών. Είναι ένα άτομο που έχει βαρύ ποινικό μητρώο. Πιθανότατα ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

 

Βαριά τραυματισμένη οπαδός που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Τέλος, μια 20χρονη κοπέλα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Frattamaggiore, στην επαρχία της Νάπολης, με τραύμα στο κεφάλι και εγκεφαλική αιμορραγία και βρίσκεται σε κίνδυνο ζωής. Η νεαρή παρασύρθηκε από όχημα, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλα τρία άτομα στο δρόμο πανηγυρίζοντας. Ενας άνδρας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε πάνω στην παρέα, ενώ στη συνέχεια τράπηκε πεζός σε φυγή. Οι άμεσες έρευνες των καραμπινιέρων που ανέλυσαν τις εικόνες των συστημάτων από κάμερες ασφαλείας κατέστησαν δυνατό τον εντοπισμό του άνδρα και την σύλληψή του.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

 

Πηγή: iefimerida.gr