Γεννήθηκε ως Κάρολος Φίλιππος Άρθουρ Γεώργιος. Σήμερα είναι ο βασιλιάς Κάρολος ο Γ’. Η πορεία του μέχρι το θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου είναι γεμάτη από γεγονότα που προκαλούν από θλίψη μέχρι και γέλιο.

 

 

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου του Γ’ είναι πλέον γεγονός, ο οποίος περίμενε πολλά (πάρα πολλά, είναι η αλήθεια) χρόνια για να έρθει η αυτή η ημέρα. Είναι ο γηραιότερος μονάρχης που αναλαμβάνει τον θρόνο εδώ και χίλια χρόνια. Στο πλευρό του, η δεύτερη σύζυγός του, Καμίλα, που ακόμη διχάζει τη βρετανική κοινή γνώμη αν και, πλέον, όχι τόσο όσο παλαιότερα.

Γεννήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 14 Νοεμβρίου 1948. Τη 12η χρονιά της βασιλείας του παππού του, βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄. Από τη γέννησή του, ο Κάρολος ανατρεφόταν για να γίνει μια μέρα βασιλιάς. Σε ηλικία μόλις 3 ετών έγινε διάδοχος του θρόνου όταν η μητέρα του έγινε βασίλισσα το 1952. Ήταν πάντα ένα ντροπαλό παιδί και ίσως γι’ αυτό οι σχέσεις με τον πατέρα του, πρίγκηπα Φίλιππο, ήταν πάντα τεταμένες καθώς εκείνος ήθελε να τον σκληραγωγήσει. Ως νεαρός πρίγκιπας, αγαπούσε το σκι, το σερφ και τις καταδύσεις. Ήταν δεινός παίκτης του πόλο και καλός ιππέας.

Ο γάμος του με τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους γάμος όλων των εποχών. Τα παιδιά τους, Ουίλιαμ και Χάρι, γεννήθηκαν το 1982 και το 1984 αντίστοιχα. Για πολλούς στη Βρετανία και όχι μόνο, ο Κάρολος θα είναι για πάντα συνδεδεμένος με τον αποτυχημένο γάμο του με τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ και τη σχέση του με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, τον έρωτα της ζωής του με την οποία παντρεύτηκε τελικά το 2005.

Διαβάστε επίσης  The Cartel side of street food goes at Street Food Festival Chania!

Ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος όσο και ο παππούς του πρίγκιπας Ανδρέας ήταν μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Από νεαρή ηλικία επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα για επίσημους, αλλά και για ανεπίσημους λόγους, ενώ ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τη χώρα καταγωγής του.

Για τους επικριτές του, ο νέος βασιλιάς είναι αδύναμος και ανεπαρκής για τον ρόλο. Τον χλευάζουν επειδή μιλάει στα φυτά και είναι παθιασμένος με την αρχιτεκτονική και το περιβάλλον. Οι υποστηρικτές του, από την άλλη, λένε ότι διαστρεβλώνεται η καλή δουλειά που έχει κάνει και ότι απλώς… τον έχουν παρεξηγήσει!

 

 

20 πράγματα που (ίσως) δεν ξέρετε για τον Κάρολο

 

  1. Ήταν ο πρώτος διάδοχος που είδε τη μητέρα του να γίνεται βασίλισσα.
  2. Ήταν ο πρώτος διάδοχος που πήγε σχολείο και δεν έλαβε κατ’ οίκον εκπαίδευση.
  3. Στο σχολείο (στη Σκωτία) δεχόταν bullying από τους συμμαθητές του. «Τα παιδιά στον κοιτώνα μου είναι όλα απαίσια», έγραψε σε ένα γράμμα το 1963. «Θεέ μου, είναι μια φρίκη. Δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιοι μπορεί να γίνουν τόσο φρικτοί».
  4. Είναι πιλότος αφού πέρασε 7 χρόνια στην υπηρεσία της βρετανικής αεροπορίας και του βασιλικού ναυτικού.
  5. Οι σχέσεις με τον πατέρα του, πρίγκηπα Φίλιππο, δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα καλές. Οι δυο τους τσακωνόντουσαν συχνά πυκνά. Μια από αυτές τις φορές ο Κάρολος είχε πει στον πατέρα του: «Πώς τολμάς να μιλάς έτσι σε έναν μελλοντικό Βασιλιά»;
  6. Το 1970 ταξίδεψε μαζί με την αδερφή του Άννα στις ΗΠΑ. Φιλοξενήθηκε στον Λευκό Οίκο από τον τότε πρόεδρος της χώρα Ρίτσαρντ Νίξον ο οποίος του… προξένεψε την κόρη του Τρίσια!
  7. Είναι το πρώτο μέλος της Βασιλικής οικογένειας που έχει πάρει πτυχίο πανεπιστημίου. Αποφοίτησε το 1971 από το Cambridge University Trinity College και μάλιστα απέκτησε το Master του από το ίδιο πανεπιστήμιο το 1975 στην Ανθρωπολογία.
  8. Έμαθε να παίζει πιάνο, τρομπέτα και τσέλο και εμφανίστηκε σε θεατρικές παραστάσεις, πρωταγωνιστώντας και στον «Μάκβεθ».
  9. Γνώρισε την Καμίλα σε έναν αγώνα πόλο αρκετά χρόνια πριν συνάψουν εξωσυζυγική σχέση, η οποία και άρχισε το 1986.
  10. Γνώρισε την Νταϊάνα το 1977 όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών. Έβγαινε πρώτα με τη μεγαλύτερη αδερφή της!
  11. Το 1979 ο θείος του, λόρδος Μαουντμπάντεν, τον οποίο περιέγραφε ως «τον παππού που δεν είχα ποτέ», σκοτώθηκε από τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό, ένας θάνατος που του στοίχισε πολύ.
  12. Έχει γράψει ένα βιβλίο για παιδιά, το «The Old Man of Lochnagar», που δημοσιεύτηκε το 1980, για τους μικρούς αδελφούς του, Άντριου και Έντουαρντ, με ιστορίες για τις περιπέτειες ενός ηλικιωμένου στην εξοχή γύρω από το κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία.
  13. Το 1994 σε τηλεοπτική συνέντευξή του, παραδέχθηκε την απιστία του στον γάμο του με τη Νταϊάνα.
  14. Έχει τρεις Τζάγκουαρ, μια κλασική Άστον Μάρτιν (δώρο της μητέρας του) και ένα Range Rover που κινούνται αποκλειστικά με bio fuel από χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι και… κρασί.
  15. Πριν από πάνω από 30 χρόνια έστησε μια βιολογική φάρμα, το Duchy Home Farm όπου εκτρέφει αγελάδες, γουρουνάκια και πρόβατα χρησιμοποιώντας μεθόδους βιολογικής εκτροφής.
  16. Το 2003 έκανε δώρο στον Ozzy Osbourne, ένα μπουκάλι ακριβό σκωτσέζικο ουίσκι όταν ο τραγουδιστής των θρυλικών Black Sabbath βρισκόταν σε… κλινική αποτοξίνωσης από το αλκοόλ.
  17. Απαιτεί να βράζουν τα αυγά του ακριβώς 7 λεπτά αλλιώς τα πετάει. Επίσης, βράζει τα λαχανικά του σε ένα συγκεκριμένο είδος μεταλλικού νερού.
  18. Δεν τρώει μεσημεριανό γεύμα και το αγαπημένο του τσάι είναι το Darjeeling (υψηλής ποιότητας τσάι που βγαίνει σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ινδίας) με μέλι και γάλα.
  19. Ο Κάρολος αρνείται να φοράει οτιδήποτε όταν πέφτει για ύπνο. Κοιμάται πάντα… ολογυμνός!
  20. To βαπτιστικό του όνομα ήταν Charles Philip Arthur George. Ως διάδοχος ήταν (βαθιά ανάσα) Prince Charles Philip Arthur George, Prince of Wales, KG, KT, GCB, OM, AK, QSO, PC, ADC, Earl of Chester, Duke of Cornwall, Duke of Rothesay, Earl of Carrick, Baron of Renfrew, Lord of the Isles and Prince and Great Steward of Scotland. Πλέον, είναι βασιλιάς Κάρολος ο Γ’! Σκέτο.

 

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

 

Πηγή: reader.gr