Την έναρξη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με τμηματική διακοπή κυκλοφορίας στα πλαίσια διεξαγωγής του 7ου Μαραθώνιου αγώνα δρόμου Κρήτης καθώς και των παράλληλων αγώνων δρόμου ένεκα αυτού (10, 5 και 2,5 χλμ) την Κυριακή 07/05/2023 από την 06:30 έως και την 15:00 ώρα, στις Περιφέρειες των Δήμων Πλατανιά και Χανίων, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

 

 

Για την εφαρμογή των ληπτέων μέτρων τροχαίας, που ως σκοπό έχουν την απρόσκοπτη και ασφαλή τέλεση των αγώνων, αλλά και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών θα ισχύσουν τα κάτωθι:

 

Διακοπή της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο κατά μήκος της διαδρομής του Μαραθωνίου, καθώς και σε κάθετες οδούς που οδηγούν σε αυτές, ήτοι:

 

  • Με αφετηρία την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι, οι δρομείς διατρέχουν την κεντρική οδό του Κολυμβαρίου και κατευθύνονται προς τα Χανιά μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κισάμου – Χανίων. Στον Ταυρωνίτη στρίβουν δεξιά προς Βουκολιές, διασχίζουν τις Βουκολιές, κατευθύνονται μετά την εκκλησία των Βουκολιών προς Νέο Χωριό, Νεριανά, Συρίλι, Μάλεμε, διατρέχουν την παλιά Εθνική οδό Κισάμου – Χανίων, τον Κόμβο Κλαδισσού, τις Οδούς Γεωργιακάκηδων, Σελίνου, Ακτή Παπανικολή, Ακτή Κανάρη, Ακτή Κουντουριώτη, Ακτή Τομπάζη, Ακτή Ενώσεως, Ανδρόγεω, Καλλεργών, Αρχολέοντος, Δασκαλογιάννη, Τσουδερών, Σκρυλώφ, Χάληδων, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Πλατεία Σοφ. Βενιζέλου (Δημ. Αγοράς), Ελ. Βενιζέλου και τερματίζουν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων (είσοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου).

 

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να ξέρεις για τους υδατάνθρακες από τον Μανώλη Λουπασάκη

Διακοπή της κυκλοφορίας κατά τις ίδιες ώρες ένεκα διεξαγωγής των παράλληλων αγώνων δρόμου των 10, 5 και 2,5 χλμ και στις εξής οδούς:

 

  • Τρικούπη, Βαλαωρίτου, Χ. Πλουμιδάκη, Ηρώων Πολυτεχνείου, Ι. Σφακιανάκη, Ανδρ. Παπανδρέου, Σολωμού, Μπότσαρη, Μαργουνίου, Σκαλίδη, Μελ. Μεταξάκη, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Καραολή & Δημητρίου

 

Τονίζεται ότι μόνο το τμήμα του οδικού δικτύου από την περιοχή του Κολυμβαρίου, κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κισσάμου, έως και το Κόμβο Κλαδισσού θα δίδεται σταδιακά στην κυκλοφορία ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα διέλευσης των δρομέων του Μαραθωνίου, ενώ στην πόλη των Χανίων θα ισχύσουν κανονικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την 06:30 έως και την 15:00 ως ορίστηκε ανωτέρω.

 

Ένεκα προαναφερόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών, η κίνηση των οχημάτων προς το κέντρο της πόλης των Χανίων θα εκτρέπεται ενδεικτικά στα παρακάτω σημεία:

 

  • Διασταύρωση Λ. Κ. Μητσοτάκη & Εθνικής Αντιστάσεως, εκτροπή οχημάτων μέσω της Εθνικής Αντιστάσεως,
  • Διασταύρωση Λ. Ηρακλείου και Αναγνώστου Γογονή, εκτροπή των οχημάτων προς Αλ. Παναγούλη Αναγνώστου Γογονή και Λ. Καζαντζάκη.
  • Κόμβος Κλαδισσού , εκτροπή των οχημάτων προς Αναγνώστου Γογονή και Λ. Καζαντζάκη.

 

Διαβάστε επίσης  Issue 792

Τέλος η κυκλοφορία των οχημάτων από Ρέθυμνο καθώς και περιοχές του Δήμου Αποκορώνου προς τους Δήμους Πλατανιά, Κισσάμου, θα πραγματοποιείται μέσω του Β.Ο.Α.Κ.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

Πηγή: hania.news