Η εκπαίδευσή μας στο Dainese Academy, αν και εξ’ αποστάσεως, είναι πλήρης, εμπεριστατωμένη και αυστηρή. Εκτός των εξετάσεων και της πιστοποίησής μας όμως που ήθελε μελέτη με μεγάλη συγκέντρωση, μας έχουν δοθεί και εξαιρετικά εργαλεία.

 

 

Μόλις άλλαξα, για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, τον αερόσακο σε ένα Smart Jacket της Dainese. Όταν παραδίνουμε σε κάποιον ένα τέτοιο καταπληκτικό γιλέκο, η ευχή μας πάντα λέει «αχρείαστο να είναι».

Να όμως που χρειάστηκε αυτές τις δύο φορές, και το feedback που έχουμε από τους δύο φίλους μας είναι ότι έχουν εντυπωσιαστεί και πλέον το εμπιστεύονται πλήρως. Ξέρετε, με κάθε νέα τεχνολογία και εφεύρεση υπάρχει μία αμφιβολία ως προς το κατά πόσο η θεωρία επαληθεύεται και στην πράξη.

 

 

Το Smart Jacket όμως κάνει ό,τι λέει και αυτό μας φαίνεται συγκλονιστικό. Στην πρώτη περίπτωση άνοιξε με καμιά ογδονταριά χιλιόμετρα σε στρωτό χωματόδρομο όπου έκανε παντιλίκια και του ξέφυγε εντελώς, ενώ το δεύτερο άνοιξε σε πτώση στρίβοντας με λίγα σε κατηφορική φουρκέτα.

Τα έξι γυροσκόπια και το GPS κατάλαβαν σε εκατοστά του δευτερολέπτου ότι τα κοπέλια θα φάνε μπίστο και έδωσαν εντολή να ανοίξει ο αερόσακος. Τέλεια. Μετά όμως θέλει αλλαγή. Να μου έχετε εμπιστοσύνη ότι θα το κάνω σωστά;

Να μου έχετε. Η εκπαίδευσή μας στο Dainese Academy, αν και εξ’ αποστάσεως, είναι πλήρης, εμπεριστατωμένη και αυστηρή. Εκτός των εξετάσεων και της πιστοποίησής μας όμως που ήθελε μελέτη με μεγάλη συγκέντρωση, μας έχουν δοθεί και εξαιρετικά εργαλεία. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο εφαρμογές στον υπολογιστή, όπου συνδέουμε τα Jacket με το USB-C καλώδιό τους.

Διαβάστε επίσης  Μια "άλλη" Τσικνοπέμπτη στο Kapenekis Fish Market!

Η πρώτη χρειάζεται για να κατεβάσουμε και να στείλουμε τα δεδομένα της πτώσης στη Dainese, της οποίας οι τεχνικοί θα αναλύσουν για να βελτιώσουν τον αλγόριθμό τους. Η δεύτερη εφαρμογή, μεταξύ άλλων, ελέγχει κάθε λειτουργία των μηχανικών και ψηφιακών μερών του γιλέκου – από τα γυροσκόπια μέχρι το μηχανισμό πυροδότησης.

Για να δώσει το τελικό ΟΚ, πρέπει να έχουν γίνει ΟΛΑ τέλεια. Αλλιώς κόκκινο φωτάκι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Το Smart Jacket είναι η επόμενη αγορά μου!

 

For more about GAS:
http://www.gasmoto.gr/
https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=t