Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Γης –Άνθρωποι και Προϊόντα που ανοίγει τις πύλες του την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων (πλ. Δημοτικής Αγοράς) και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 29 Ιουλίου.

 

 

Με το σύνθημα «Χανιά-τόπος να’ ρθεις, Τρόπος να ζεις» το Φεστιβάλ Γης συνενώνει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, Αυτοδιοίκηση, Ιδρύματα, Φορείς, Επιχειρήσεις, Παραγωγούς και πολιτιστικά σχήματα σε μια γιορτή βιωματικής γνωριμίας με τα Χανιά.

Το Φεστιβάλ είναι μια ακόμα κοινή δράση της Περιφέρειας Κρήτης, όλων των Δήμων της ΠΕ Χανίων και του Επιμελητηρίου Χανίων και υλοποιείται από την Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρία Κρήτης.

 

 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή,

«σε περισσότερα από 60 περίπτερα οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φυσικό και παραγωγικό πλούτο των Χανίων, τις δράσεις των Δήμων, των Ιδρυμάτων και των φορέων καθώς και τα προϊόντα παραγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης και ιδιαίτερα των Χανίων.
Παράλληλα επισκέπτες και συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την προστιθέμενη αξία που κρύβεται στις ιστορίες και στην κουλτούρα των προϊόντων της κρητικής γης, θα νιώσουν την εμπειρία του χειροποίητου στοιχείου που αποτελεί ένα ξεχωριστό και διαχρονικό «κλειδί» για να ανακαλύψει ο επισκέπτης κάποιες από τις πιο αυθεντικές εμπειρίες του τόπου και θα γίνουν κοινωνοί βιωματικών εργαστηρίων και παρουσιάσεων που θα διοργανωθούν από Δήμους και επιχειρήσεις.
Δράσεις – προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης αλλά και εκπαίδευσης των παιδιών με άξονα τα θέματα διατροφής και περιβάλλοντος θα υλοποιούνται επίσης σε διαφορετικό διαμορφωμένο χώρο.
Τέλος ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά σχήματα αλλά και ντοκιμαντέρ θα δώσουν την ευκαιρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες του Φεστιβάλ.
Οι ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ θα είναι από τις 6.00 μμ έως 11.45μμ καθημερινά. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις αμέσως επόμενες μέρες.
Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί όλους τους Χανιώτες να ζήσουν την εμπειρία του Φεστιβάλ Γης και τους επιχειρηματίες του Τουρισμού να ενθαρρύνουν τους ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν με συμπυκνωμένο τρόπο μέσα από το Φεστιβάλ, τα Χανιά ,τα προϊόντα και τους ανθρώπους τους».

Πληροφορίες για συμμετοχές Επιχειρήσεων και παραγωγών στους τομείς αγροδιατροφής, χειροτεχνίας και περιβάλλοντος στο τηλ.28213-40114 και στο e-mail festivalgis@chania.gr

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

 

Πηγή: hania.news