Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν θα είναι ποτέ ίδιο μετά το φετινό καλοκαίρι.

 

 

Από τη στιγμή που ο Cristiano Ronaldo υπέγραφε στην Al Nassr τον περασμένο Ιανουάριο ήταν δεδομένο ότι θα ακολουθούσαν αρκετοί τον δρόμο που τράβηξε. Λίγοι ωστόσο περίμεναν ότι το φετινό καλοκαίρι θα ήταν τόσο θεαματικό για την Saudi Pro League, το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο ήδη έχει αρχίσει να κλείνει μερικά πλούσια συμβόλαια. Η αρχή έγινε με τον Karim Benzema ο οποίος θα λάβει περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια για 3 χρόνια από την Al-Ittihad και παρακάτω διαβάσεις τις πιο εντυπωσιακές μεταγραφές που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί.

 

Karim Benzema – Al-Ittihad

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karim Benzema (@karimbenzema)

 

Ο Karim Benzema αφού έγραψε ιστορία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έλαβε το φετινό καλοκαίρι, στα 35 του, μια ουρανοκατέβατη πρόταση από την Al-Ittihad, την οποία δε μπορούσε να αρνηθεί. Οι πρωταθλητές της Σαουδικής Αραβίας θα τον πληρώνουν με 213 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν. Χρήματα που ο Benzema δεν έβγαλε σε ολόκληρη τη μεγαλειώδη καριέρα του.

Διαβάστε επίσης  To Katharo: 14 χρόνια δίπλα σας!

 

N’Golo Kante – Al-Ittihad

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη N’Golo Kanté (@nglkante)

 

Η Τσέλσι επιθυμούσε διακαώς να επεκτείνει ο Kante το συμβόλαιό του στο Στάμφορντ Μπριτζ και πράγματι κάποια στιγμή φάνηκε ότι θα πραγματοποιούνταν η επιθυμία της, αλλά υπολόγιζε χωρίς τη νέα ομάδα του Benzema. Η Al-Ittihad πρότεινε στο γάλλο μέσο συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων τον χρόνο και κάπως έτσι, εκείνος αποφάσισε να την “κάνει” με ελαφριά πηδηματάκια.

 

Ruben Neves – Al-Hilal

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruben Neves (@rubendsneves)

 

Η μετακίνηση του Neves στην Al-Hilal είναι λίγο διαφορετική. Ο μέσος είναι ακόμα μόλις 26 ετών, έχει πολλά χιλιόμετρα ακόμα στα πόδια του και στο πρόσφατο παρελθόν έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία του να αγωνίζεται στο Champions League. Αντ’ αυτού, την επόμενη σεζόν θα παρατάσσεται με την Al-Hilal, αφού ο σύλλογος συμφώνησε με τη Γουλβς έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ. Από τους Σαουδάραβες θα λάβει 300.000 δολάρια την εβδομάδα, αντί για 50.000 που έπαιρνε μέχρι πρότινος.

Διαβάστε επίσης  Cabana Mare Beach Club & Cabana Mare Disco are coming! (04/5)

 

Kalidou Koulibaly – Al-Hilal

 

 

Ο Koulibaly πρέπει να μετάνιωσε που πήγε στην Τσέλσι καθώς έβλεπε τη Νάπολι να κατακτά το Scudetto αυτή τη σεζόν. Η Τσέλσι πέρασε τη δυσκολότερη σεζόν της πρόσφατης ιστορίας της και ο Koulibaly θα αφήσει το βορειοδυτικό Λονδίνο για να συνεχίσει στην Al-Hilal με το αζημίωτο, καθώς θα λάβει 30 εκατομμύρια δολάρια για κάθε χρόνο που θα περάσει εκεί.

 

Hakim Ziyech – Al-Nassr

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hakim Ziyech (@hziyech)

 

Ο Ronaldo θα έχει ένα νέο φίλο για να παίζει μαζί του στα Εμιράτα. Ο Ziyech ανήκει στην κατηγορία Koulibaly και θα φύγει μακριά από το Λονδίνο, για να παίξει στην Al-Nassr. Εκεί θα αμείβεται με 12 περίπου εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

 

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

Edouard Mendy – Al-Ahli

 

 

Ο Todd Boehly έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα φέτος το καλοκαίρι, καθώς όχι μόνο πρέπει να συμμαζέψει την Τσέλσι, αλλά βλέπει και τον έναν μετά τον άλλον, τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, να αποχωρούν. Παρότι πέρυσι ο Mendy ήταν βασικός τερματοφύλακας, φέτος έμεινε πίσω από τον Kepa, οπότε, δε μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι από τον επόμενο χρόνο θα φορά τη φανέλα της Al-Ahli ώστε να έχει κεντρικό ρόλο. Από τους Σαουδάραβες θα λάβει 10 εκατομμύρια δολάρια για κάθε χρόνο, 5πλασιάζοντας τον μισθό του.

 

Πηγή: esquire.com.gr