Μια γυναίκα που κάνει αντιστάσεις (βάρη) ,συνοδευόμενη από μια σωστή διατροφή , μπορεί να διατηρήσει τη θηλυκότητα της ταυτόχρονα. Πέραν του ότι το σωματικό της λίπος ελαττώνεται δραματικά , οι γοφοί της τονώνονται, η μέση της λεπταίνει , δίνοντας ένα αθλητικό σχήμα.

 

 

Οι γυναίκες δεν μπορούν να φουσκώσουν , όπως όλες φοβούνται. Ο κύριος λόγος είναι το ορμονικό τους προφίλ, όπου η τεστοστερόνη τους και κατά συνέπεια η μυϊκή τους δύναμη είναι αμελητέα. Επίσης έχουν περισσότερα οιστρογόνα, κάτι που είναι αντίθετο στο αναβολικό περιβάλλον του άντρα.

Οι γυναίκες όμως θα πρέπει να σηκώνουν όσο πιο πολλά βάρη μπορούν και αυτό διότι ένα καταφέρουν να πάρουν ένα κιλό μυϊκού ιστού , θα ανεβάσουν δραματικά το βασικό τους μεταβολισμό , πράγμα που θα έχει θετικές επιπτώσεις στην καύση του λίπους .Κάθε μυϊκό κιλό ισοδυναμεί με 50 kcal ημερησίως . Επίσης το σχήμα του σώματος θα αλλάξει με πιο καλλίγραμμα πόδια και λεπτότερη μέση .

Οι γυναίκες που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση καταπολεμούν σε μέγιστο βαθμό την οστεοπόρωση που οφείλεται στην πτώση των οιστρογόνων. Είναι καλύτερα μια γυναίκα να κάνει άσκηση με αντιστάσεις, από το να περπατά ανέμελη πάνω σε ένα διάδρομο. Με την αεροβίωση ο σωματότυπος σου παραμένει αμετάβλητος , όπως και το σχήμα σου!

Διαβάστε επίσης  To Katharo: 14 χρόνια δίπλα σας!

Ο μεταβολισμός σου δεν ενεργοποιείται μακροπρόθεσμα αλλά καις θερμίδες μόνο την ώρα που γυμνάζεσαι. Μια γυναίκα που κάνει αντιστάσεις (βάρη) ,συνοδευόμενη από μια σωστή διατροφή , μπορεί να διατηρήσει τη θηλυκότητα της ταυτόχρονα. Πέραν του ότι το σωματικό της λίπος ελαττώνεται δραματικά , οι γοφοί της τονώνονται, η μέση της λεπταίνει , δίνοντας ένα αθλητικό σχήμα.

Δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος γλυπτικής των κάτω άκρων, από τα βαθιά καθίσματα και τις προβολές. Η αεροβίωση έχει θετικά οφέλη για την καρδιά και την απώλεια θερμίδων ,όχι όμως για το σχήμα του σώματος της.

 

Ένα άρθρο του Μανώλη Λουπασάκη
(Personal Trainer / Απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας ΑΠΘ)