Το φετινό καλοκαίρι έχει δύο όψεις μέχρι στιγμής. Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την ποσότητα του κόσμου που επισκέπτεται το νησί μας, αλλά η παρουσία του κόσμου στους χώρους εστίασης και διασκέδασης επιβεβαιώνουν το αντίθετο. Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό;

 

 

Έφτασε και ο Ιούλιος και πλέον μπαίνουμε στη καρδιά του καλοκαιριού. Το φετινό καλοκαίρι έχει δύο όψεις μέχρι στιγμής. Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την ποσότητα του κόσμου που επισκέπτεται το νησί μας, αλλά η παρουσία του κόσμου στους χώρους εστίασης και διασκέδασης επιβεβαιώνουν το αντίθετο.

Υπάρχει εξήγηση γι’αυτό; Προφανώς και υπάρχει. Αρχικά θα πρέπει να ξεχάσουμε τα περί φθηνού προορισμού. Δεν είμαστε πλέον φθηνός προορισμός. Η Τουρκία και η Αλβανία, που ανεβαίνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια, έχουν σχεδόν ίδιο προϊόν, κατά πολύ φθηνότερο. Έτσι πολλοί επιλέγουν να ταξιδέψουν σε ανταγωνιστικούς προορισμούς.

Παράλληλα, οι οικονομικά εύρωστοι επισκέπτες δεν επιλέγουν εύκολα τα Χανιά, καθώς δεν καλύπτουμε στο μέγιστο βαθμό τα facilities που επιθυμούν. Γίνονται προσπάθειες, όμως ακόμα πρέπει να καλύψουμε ένα σημαντικό gap, για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. O all inclusive επισκέπτης δεν προσφέρει τίποτα στο νησί μας, καθώς δεν πάει ούτε καν μια εκδρομή για να δει το τόπο μας. Πόσο μάλλον ότι δεν προσφέρει στους χώρους εστίασης το παραμικρό. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ακρίβεια προβληματίζουν τους επιχειρηματίες.

Διαβάστε επίσης  Το 8ο SouthBreak Jam 2024 είναι γεγονός! @ Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (6/7)

Όμως ταμείο θα κάνουμε το Νοέμβριο…μέχρι τότε κολυμπάτε αδέρφια!

 

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/