Για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο σεμινάριο για το καφέ στα Χανιά μας. Σε τι οφείλουμε αυτή την σημαντική επίσκεψη;
Mε τους αγαπημένους μου Νικόλα Τσακρακλίδη και τον Κοκολοδημητράκη Δημήτρη κάνουμε μια δεμένη ομάδα που δραστηριοποιούμαστε στον χώρο της καφεστίασης πάνω από 20 χρόνια προσφέροντας στην αγορά ανώτερης ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες.
Το 2016 μετά από έρευνα που κάναμε στην αγορά της Κρήτης είδαμε ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό στην αγορά της Κρήτης σε σχέση με τις αξίες που η εταιρεία μας υπηρετεί και την κάνει να ξεχωρίζει από τις απλές εταιρείες καφέ. Αποφασίσαμε να ανοίξουμε στα Χάνια το εκπαιδευτικό & τεχνικό μας κέντρο από όπου θα μπορέσουμε να δώσουμε στην αγορά την δική μας εμπειρία espresso . Εκπροσωπούμε οίκους εξωτερικού που ανήκουν στην κατηγορία luxury και παράγουν αυθεντικά Ιταλικά προϊόντα με ιστορία , μοντέρνο marketing, σύγχρονη εκπαιδευτική προσέγγιση και άψογο after sales service πάντα με πελατοκεντρική αντίληψη και αξιοπιστία.
Όλα αυτά θα μας τα εξηγήσουν οι ambassador , οι barista και οι Mixologist των οίκων αυτό το τριήμερο που θα βρεθούν κοντά μας και θα τα μοιραστούν με τους αξιότιμους καλεσμένους μας ώστε να αρχίσουμε να κτίζουμε στην Κρητική αγορά την διαφορά του καφέ από τον αυθεντικό Ιταλικό Espresso.

Τι θα παρακολουθήσουν οι baristas αλλά και οι επιχειρηματίες που θα βρεθούν στο Horeca Club το τριήμερο που θα βρίσκεστε στο Horeca Club Χανίων.
Μια ιστορία και η εμπειρία σχεδόν 100 ετών του οίκου FILICORI ZECCHINI , πάνω από 70 χρόνια ποιοτικών πρώτων υλών από την TOSCHI και σχεδόν 50 χρόνια κατασκευή χειροποίητων μηχανών καφέ της LA SPAZIALE είναι αδύνατον να χωρέσει σε ολιγόωρα τμήματα . Σίγουρα όμως μπορούν οι συνεργάτες μας μέσα από την γνώση τους να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τις βασικές διαφορές και να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε το τι μας αρέσει από το τι απλά καταναλώνουμε. Έτσι μέσα από τις παρουσιάσεις τους θα μας ταξιδέψουν στο μαγικό ταξίδι των πρώτων υλών από το δέντρο παράγωγης του καφέ μέχρι το φλιτζάνι που καταναλώνουμε καθημερινά. Θα μας μυήσουν σε μυστικά που κάνουν την μεγάλη διαφορά στο τελικό προϊόν. Θα μας δείξουν συνταγές και τρόπους παρουσίασης που θα μας δώσουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και διαφοροποίηση στο κατάστημα παντρεύοντας την ιστορία και τον παραδοσιακό τρόπο ψησίματος με τις σύγχρονες τάσεις και το 3ο κύμα καφέ. Φυσικά θα βάλουμε και ένα θεμέλιο λίθο για την τεχνολογική επανάσταση που έρχεται με τα νέα δεδομένα της τεχνητής νοημοσύνης και των ρομπότ που θα δούμε στα επόμενα χρόνια σαν βασικούς μας συνεργάτες.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: New Location at Heraklion

Πιστεύεις ότι ο καταναλωτής καφέ έχει βελτιώσει τα γευστικά του κριτήρια σε ότι αφορά το καφέ στην Ελλάδα. Ξέρει να αναγνωρίζει το καλό καφέ;
Τα τελευταία χρόνια μέσα από την μεγάλη στροφή που υπάρχει στις καταναλωτικές μας συνήθειες και της πληροφορίας που παίρνουμε καθημερινά από το διαδίκτυο άλλα και των πολλών και δημιουργικών εκδηλώσεων γύρω από τον καφέ ο μέσος καταναλωτής έχει αρχίσει να αποκτά άποψη.
Είναι η ώρα όμως που πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την αλυσίδα να εξειδικευτούν και να γνωρίζουν πως και γιατί συμβαίνει το καθετί στην παραγωγική διαδικασία ώστε να βοηθήσουν τον τελικό καταναλωτή να γευτεί κάτι που ανταποκρίνεται στα υψηλά στάνταρ που θέτουμε. Η εκχύλιση του καφέ είναι μαθηματικά και χημεία, μια συνταγή πρέπει να είναι σωστά τέλεια ισορροπημένη, ένα πολύ ωραίο προϊόν σωστά παρασκευασμένο πρέπει να είναι και σωστά παρουσιασμένο για να το απολαύσει ο καταναλωτής. Από κάθε σερβιρισμένο προϊόν πρέπει να διεγείρονται όλες οι αισθήσεις ώστε φεύγοντας από το κατάστημα να το θυμόμαστε και να θέλουμε να το παραγγέλλουμε ξανά και να γίνουμε πιστοί πελάτες του.

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να ξέρεις για τους υδατάνθρακες από τον Μανώλη Λουπασάκη

Πως θα χαρακτήριζες με λίγα λόγια το καφέ Filicori zucchini ; Που θα τον κατέτασσες;
O οίκος FILICORI ZECCHINI αποτέλεσε για πολλά χρόνια τον βασικό προμηθευτή της Ιταλικής αυτοκρατορικής οικογένειας. Έχει διακριθεί με βραβεία και πιστοποιήσεις για την παραδοσιακή αυθεντική Ιταλική συνταγή και την μοναδική του γεύση. Με το άνοιγμα της εταιρείας σε μοντέρνες τεχνικές έγινε η αφορμή να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία των LUXURY ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Στην κατηγορία αυτή κατέχει την κορυφαία θέση στις πρώτες ύλες, στην παραγωγική διαδικασία, στο marketing, στην εκπαίδευση και φυσικά στην γευστική εμπειρία.

Παρατηρούμε μια διαρκώς αυξανόμενη τάση στην κατανάλωση καφέ. Θεωρείς ότι αυτή θα συνεχιστεί ή έχουμε φτάσει στο peak μας στην Ελλάδα;
Η πορεία είναι ανοδική και θα συνεχίσει να τρέχει μιας και ένα ποιοτικό προϊόν αντικατέστησε προϊόντα που δεν είχαν να μας προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο. Οι νέες γενιές με τη γνώση που θα αποκτήσουν και με τις φρέσκιες ιδέες που θα μας τροφοδοτήσουν θα μας δώσουν μια πολύ πιο απολαυστική εμπειρία και είναι σίγουρο θα εξελίξουν την ποιότητα των προϊόντων και θα κάνουν φανατικούς καταναλωτές . Είμαστε ακόμη στην αρχή μιας φανταστικής πορείας την οποία σας προσκαλούμε να απολαύσετε μαζί μας .
Εμείς ανανεωνόμαστε τακτικά και προσθέτουμε νέα προϊόντα, νέες ιδέες και νέες τεχνικές ώστε να είμαστε πρωτοπόροι και να διατηρούμε μόνο ευχαριστημένους πελάτες.

Διαβάστε επίσης  To Katharo: 14 χρόνια δίπλα σας!

Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιείται. Θα ακολουθήσουν κι’άλλα;
Μέσα στα τόσα χρόνια της επαγγελματικής μας πορείας έχουμε βοηθήσει πάνω από 700 καταστήματα και έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από 3.500 άτομα που εργάζονται σε καταστήματα. Αυτή την εβδομάδα θα γίνει στο εκπαιδευτικό μας κέντρο το πρώτο μας σεμινάριο όπου θα μιλήσουν οι ambassador των οίκων οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν τις εταιρείες τους και θα μας δείξουν το πως και το γιατί πρέπει να ξεχωρίσουμε από τον ανταγωνισμό.
Φυσικά θα έχουμε τακτικά οργανωμένα σεμινάρια στον χώρο μας άλλα και η ομάδα από το il laboratorio dell espresso – την σχολή Barista μας – θα είναι σε 15νθήμερη βάση διπλά σε όλους τους πελάτες μας πάντα διαθέσιμοι να συνεργαστούν με όποιον αγαπά και θέλει να προσφέρει ένα ξεχωριστά ωραίο espresso.

Γιατί πιστεύεις ότι θα πρέπει ένας επιχειρηματίας να προτιμήσει το καφέ Filicori για την επιχείρηση του;
Όσοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο της HORECA CLUB στο εκπαιδευτικό μας κέντρο στα Χάνια, θα δουν στην παρουσίαση μας κάποια από τα σχόλια των πελατών μας όταν τους ζήτησαν να πουν μια λέξη για την ομάδα μας και τα προϊόντα μας.
Πελάτες που μας έχουν επιλέξει και μας φιλοξενούν στον χώρο τους εδώ και πολλά χρόνια αυθόρμητα είπαν τα ακόλουθα: Αξιόπιστοι-Ποιοτικός-Extrodianary-Μέλι-Μοναδικός-Φανατικοί πελάτες-Αναγνωρίσιμος.
Δεν είναι τυχαίο που κάθε πελάτης που συνεργάζεται με εμάς εδώ και 12 χρόνια ποτέ δεν αλλάζει ξανά εταιρεία καφέ. Σας προσκαλώ να έρθετε στην ΛΕΩΦ. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 27, ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟ στις 22-23-24/3 το πρωί στις 10:00 και το απόγευμα στις 18:00 για να γνωριστούμε και να απολαύουμε μαζί ένα μοναδικό espresso.