The “Art Zone”. Μια νέα σχολή τεχνών που στεγάζει το χορό και το τραγούδι. Πως προέκυψε αυτή η ιδέα;
Η ιδέα για την σχολή “Art Zone” προέκυψε από αυτό που μας ενώνει και τις 4 – η αγάπη για την τέχνη. Η αγάπη για κάθε μορφή έκφρασης της ψυχής και των συναίσθημάτων μας, είτε με τραγούδι είτε με χορό. Αναζητώντας τον τρόπο να εκφραστούμε ,αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα είναι ανοιχτός για όλες τις πλευρές της τέχνης και τους ανθρώπους που θέλουν να την μοιραστούν και να την βιώσουν! Προς το παρόν ο χορός και το τραγούδι είναι μέσα στη ζώνη της τέχνης μας αλλα είμαστε γενικά ανοιχτοί σε όλες τις μορφές τέχνης!

Θα θέλαμε να μας συστηθείτε για να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Από ποιους αποτελείται η σχολή;
Η «ραχοκοκκαλιά» της σχολής αποτελείται από μια καθηγήτρια φωνητικής και 3 δασκάλες χορού. Είμαστε η Annika Schüffler, η Κωνσταντίνα Μαρινάκη, η Κυριακή Μπροκαλάκη και η ´Ολγα Σταφυλαράκη. Μεταξύ μας γνωριστήκαμε χρόνια πριν στην ομάδα της πρώτης δασκάλας μας, Μαρίας Μαρινάκη. Έκτοτε έχουμε ταξιδέψει μαζί στο εξωτερικό, έχουμε σταθεί δίπλα δίπλα σε παραστάσεις, σεμινάρια, σε κακές στιγμές όπως και σε ευχάριστες. Ταξίδια, αμέτρητες πρόβες και μάθηματα μας ενώνουν με έναν τρόπο που δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Είμαστε 4 από μια μεγάλη ομάδα ατόμων και στηρίζουμε η μια την άλλη!

Τι είναι αυτό που σας ένωσε σε αυτή τη ξεχωριστή συνεργασία;
´Ολες αυτές οι εμπειρίες μας έκαναν να θέλουμε ενώσουμε την αγάπη για την τέχνη, τις γνώσεις, τις ιδέες και φυσικά την τρέλα μας, για να δημιουργηθεί κάτι που θα μας επιτρέψει να εκφραστούμε, να διδάξουμε και να διδαχτούμε χωρίς όρια! Είμαστε 4 τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες αλλά με κάποιον τρόπο καταφέρνουμε να ταιριάξουμε. Αυτό είναι και ένα μήνυμα που στέλνουμε προς τον κόσμο, οτι μέσα σε έναν τέτοιο χώρο που στεγάζει την τέχνη και σε φέρνει σε επαφή με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, χτίζουμε γερές φιλίες, περνάμε όμορφα και κάνουμε την ζωή μας πιο γεμάτη και φωτεινή.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Ο Νίκος Μαυρής για πρώτη φορά στο Ηράκλειο

Τι κάνει την “Art Zone” να διαφέρει;
Στην Art Zone ο κύριος στόχος είναι να γεννηθεί μια ομάδα ανθρώπων που αναζητούν την ουσιαστική γνώση με όλη την απλότητα, την αγάπη και την αλήθεια. Αυτό το τόσο απλό αλλά τόσο δύσκολο κάνει τη διαφορά! Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου κάποιος μπορεί να διασκεδάσει και ταυτόχρονα να έρθει σε επαφή όχι μόνο με τα ταλέντα του αλλά και με πτυχές της προσωπικότητάς του που ίσως δεν είχε ανακαλύψει έως τώρα. Μας ενδιαφέρει πολύ να δώσουμε στον κόσμο αυτή τη δίοδο γιατί για όλες μας η τέχνη έχει υπάρξει φάρος στις πιο σκοτεινές στιγμές.

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές και πότε αρχίζουν τα μαθήματα;
Οι εγγραφές μας έχουν ήδη ξεκινήσει και μέχρι τέλος Σεπτέμβρη ο χώρος μας θα είναι ανοιχτός για εγγραφές και πληροφορίες. Στις 28 Σεπτέμβρη καλούμε τον κόσμο να έρθει και να γιορτάσει μαζί μας την έναρξη της χορευτικής χρονιάς, να μας γνωρίσει και να απολαύσει μια μικρή παρουσίαση των ειδών μας. Τα μαθήματα μας ξεκινάνε 1 Οκτώβρη.

Διαβάστε επίσης  Issue 791

Τι μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές της σχολής;
Προς το παρόν παρέχουμε μαθήματα απο διάφορα είδη χορού όπως, A.T.S, Bhangra, Bollywood, Indian Fusion, Oriental/BellyDance, Tribal Fusion και παραδοσιακά απο όλη την Ελλάδα από τον σύλλογο χορού «Σύγχορος» που συνεργαζόμαστε. Ακόμα μπορούν να διδαχθούν τραγούδι/ φωνητική και σε συνδυασμό με κίνηση.

Τι θα λέγατε σε ένα μαθητή για να τον πείσετε να γίνει μέλος της Art Zone;
Όποιος σκέφτεται να έρθει στον χώρο μας για μαθήματα αλλά νιώθει ανασφάλεια ή αμφιβολία για οποιοδήποτε λόγο θέλουμε να τον προσκαλέσουμε να έρθει και να βιώσει αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε κ μας οδήγησε στην δημιουργία της ζώνης της τέχνης! Οι λέξεις σταματούν εκεί που η μουσική αρχίζει να μιλά, και δεν μπορούν να περιγράψουν τίποτα απο τη μαγεία της. Μόνο αν το νιώσεις μπορείς να καταλάβεις ακριβώς! Η τέχνη είναι ένα συναίσθημα, σε ταξιδεύει κ σε αγγίζει. Δεν κρίνει κανέναν και δεν κλείνει σε κανέναν τις πόρτες της! Τόλμησε να μπεις και εσύ στην ζώνη και να ζήσεις την μαγική περιπέτεια!

Διαβάστε επίσης  Cabana Mare Beach Club & Cabana Mare Disco are coming! (04/5)