Η Sycamore Partners, η εταιρεία που απέκτησε το 55% της Victoria’s Secret στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, απειλεί τώρα να ακυρώσει τη συμφωνία.

Δύσκολες ώρες βιώνει η διάσημη εταιρεία εσωρούχων Victoria’s Secret, υπό το βάρος της κρίσης του κορονοϊού.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Sycamore Partners, η εταιρεία που απέκτησε το 55% της Victoria’s Secret στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, απειλεί τώρα να ακυρώσει τη συμφωνία.
Η μηνυτήρια αναφορά της Sycamore Partners

Σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Sycamore Partners, καταγγέλλει πως οι δράσεις που έλαβε η Victoria’s Secret ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, όπως το «λουκέτο» σε καταστήματα, η μείωση της παραγωγής και η μη καταβολή μισθώματος για τον μήνα Απρίλιο, παραβιάζουν τη συμφωνία που σύναψαν οι δύο πλευρές τον Φεβρουάριο.

«Οι δράσεις που ελήφθησαν ως απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού παραβιάζουν τη συμφωνία μεταβίβασης. Η L Brands είχε δεσμευθεί πως δεν θα προβεί σε αλλαγές σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών της εταιρείας και σε μεθοδολογίες και αρχές που βασίζονταν στην προώθηση της λειτουργίας της εταιρείας», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στη μηνυτήρια αναφορά της Sycamore Partners.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Η απάντηση της L Brands

Η L Brands, μητρική της Victoria’s Secret, που διατηρεί το 45% της εταιρείας μετά το deal, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλει πως ο τερματισμός της συμφωνίας που εισηγείται η Sycamore Partners δεν έχει καμία ισχύ.

«Θα κάνουμε χρήση κάθε νομικό μέσο, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, όπως αυτά αποτυπώνονται στη συμφωνία», υποστηρίζει η L Brands.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις 20 του περασμένου Φεβρουαρίου το 55% της διάσημης εταιρείας εσωρούχων πέρασε στα χέρια της Sycamore Partners, έναντι τιμήματος ύψους 525 εκατ. δολαρίων.

Ήταν τότε που οι αναλυτές ανέμεναν ένα πιο λαμπρό μέλλον για τη Victoria’s Secret, μετά από αρκετούς δύσκολους μήνες. Ωστόσο, το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού έβαλε φρένο στα σχέδια της εταιρείας.

Οι δύσκολοι μήνες που προηγήθηκαν

Η πώληση της Victoria’s Secret τον περασμένο Φεβρουάριο ήρθε μετά από μια δύσκολη περίοδο. Ήταν τον περασμένο Νοέμβριο όταν ακυρώθηκε το ετήσιο σόου μόδας της εταιρείας, μετά τις ανακοινώσεις της Victoria’s Secret πως θα πρέπει να «επαναξιολογήσει» το σόου.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

Και σαν να μην έφταναν αυτά, στις αρχές του τρέχοντος μήνα, οι New York Times τάραξαν τα νερά όταν αποκάλυψαν «συμπεριφορές μισογυνισμού και εκφοβισμού» στο εσωτερικό της Victoria’s Secret.

Πηγή: https://www.insider.gr