Τα κομμωτήρια των Χανίων ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιστροφή τους, μετρώντας αποστάσεις, υπολογίζοντας πόσες καρέκλες θα τους επιτρέπονται σύμφωνα με τα τετραγωνικά τους, ενώ παράλληλα σπάνε τα τηλέφωνα από πελάτες και φίλους που θέλουν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.
Ένας ακόμα πιο σημαντικός παράγοντας που εξετάζουν οι κομμωτές είναι και οι τρόποι απολύμανσης και καθαρισμού ώστε να διαφυλάξουν την ασφάλεια των πελατών τους αλλά και του προσωπικού τους.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον κομμωτή Νίκο Λιανόπουλο ο οποίος παρά την πίεση των ημερών μας μετέφερε τα παρακάτω.
“Νιώθω σαν να ανοίγω ένα καινούριο κομμωτήριο. Έχουμε το άγχος ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τον κόσμο, όμως πιο σημαντικό για μας είναι να τους παρέχουμε την ασφάλεια που χρειάζονται. Για το λόγο αυτό έχουμε εξετάσει όλους τους τρόπους που θα μπορούμε να απολυμάνουμε μηχανές, ψαλίδια κλπ. Έχουμε μελετήσει ποια θα είναι η διαδικασία μετά από κάθε κούρεμα και έχουμε θεσπίσει κάποιους κανόνες για την εύρυθμη λειτουργία του κομμωτηρίου.
Απαραίτητα κάθε πελάτης θα φέρει τη μάσκα του, ενώ δεν θα πρέπει να αργεί καθόλου στο ραντεβού του, αλλιώς θα πρέπει να προγραμματίσει νέο ραντεβού. Δεν είναι ευχάριστο, όμως θα πρέπει να τηρηθεί για να αποφεύγεται ο συνωστισμός και οι αναμονές. Παράλληλα μειώνουμε τις καρέκλες και διευρύνουμε το ωράριο μας από τις 9.00 έως τις 21.00.
Από τη πρώτη μέρα που πάρθηκαν τα μέτρα, εμείς ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες των λοιμοξιολόγων με γνώμονα τη προστασία του πελάτη. Έτσι και τις επόμενες μέρες που θα επαναλειτουργήσουμε πρώτη μας προτεραιότητα είναι να διαφυλάξουμε την υγεία του, χαρίζοντας του την καλύτερη ψυχολογική ένεση που δεν είναι άλλη από ένα «καλό μαλλί».

 

Διαβάστε επίσης  Alcatrash live - Closing Season party @ Bras de frères (28/4)

 

Σήμερα λοιπόν, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα οι προτεραιότητες άλλαξαν και η ασφάλεια έρχεται πρώτη στη λίστα των επαγγελματιών. Σημαντική όμως για ακόμα μία φορά είναι η ατομική ευθύνη όλων μας.

Ανδρέας Γαρυφαλής

http://chilloutnews.gr