Ο Τάκης Ζερβουδάκης, ιδιοκτήτης της Glam Events με έδρα τα Χανιά, ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με το γαμήλιο τουρισμό, λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις ανά τον κόσμο με στόχο να προωθήσει το σημαντικό αυτό κλάδο του τουρισμού που σήμερα πλήττεται σημαντικά από τον κορονοϊο. Ακλουθεί μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη.


Τάκη καλησπέρα. Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο τομέα των γαμήλιων εκδηλώσεων, αλλά και των γενικότερων εκδηλώσεων στη χώρα μας, θα θέλαμε να μας απαντήσεις σε μερικά ερωτήματα.

Αρχικά θα θέλαμε να μας μεταφέρεις το κλίμα που εισέπραττες προ κορονοιου; Έβλεπες να έρχεται μια καλή χρονιά για το γαμήλιο τουρισμό;

Η φετινή σαιζόν (2020) επρόκειτο να είναι η καλύτερη έως τώρα σε αριθμό γάμων αλλά και ποιότητα γάμων, με την έννοια ότι τα ζευγάρια είχαν περισσότερους καλεσμένους από ότι συνήθως και επιθυμούσαν να ξοδέψουν πιο πολλά χρήματα.

Οι γάμοι που επρόκειτο να γίνουν, έχουν ακυρωθεί ή μεταφερθεί;

Οι δικοί μου γάμοι της περιόδου Μάιου – Ιουλίου, έχουν όλοι μεταφερθεί για την επόμενη χρόνια. Παραμένουν σε ισχύ κάποιοι γάμοι για Αύγουστο – Οκτώβριο αλλά πιστεύω ότι και από αυτούς, οι περισσότεροι θα μεταφερθούν επίσης. Ευτυχώς τα ζευγάρια, εξακολουθούν να επιθυμούν να παντρευτούν στην Κρήτη

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Ο Νίκος Μαυρής για πρώτη φορά στο Ηράκλειο

Τα ζευγάρια τι σου λένε;

Τα ζευγάρια στενοχωριούνται προφανώς, αλλά βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα την δική τους ασφάλεια και των καλεσμένων τους. Επίσης, υπάρχει το αντικειμενικό πρόβλημα του ότι δεν γνωρίζουν εάν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν κατά την περίοδο του γάμου τους, οπότε δεν το διακινδυνεύουν.

Πιστεύεις ότι η επόμενη χρονιά μπορεί να αναπληρώσει αυτή που όπως όλα δείχνουν θα χαθεί;

Είμαι σίγουρος ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ καλή και θα αναπληρώσει την φετινή. Το θέμα όμως είναι, να αντέξουν οι επιχειρήσεις ως τότε.

Στο τομέα του γαμήλιου τουρισμού στο νησί θεωρείς ότι είμαστε σε καλό επίπεδο ή πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα;

Στον τομέα αυτό, δυστυχώς είμαστε ακόμα αρκετά πίσω σε σχέση με άλλα νησιά ( Σαντορίνη, Μύκονο, Ζάκυνθο, Ρόδο, κλπ) αλλά και σε σχέση με τις τεράστιες δυνατότητες μας. Ακόμα και εντός του νησιού όμως, υπάρχουν περιοχές και Δήμοι που κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες. Κάποιοι έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει γαμήλιος τουρισμός και τον προωθούν και κάποιοι άλλοι όχι. Ένα άλλο πρόβλημα που υφίσταται, είναι ότι δυστυχώς και η ίδια η περιφέρεια Κρήτης που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της προβολής μας, δεν έχει αναδείξει και προβάλει όσο πρέπει, αυτό το είδος τουρισμού.

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας!

Θεωρείς ότι ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε τον ιο μέχρι τώρα θα λειτουργήσει θετικά ως safe προορισμός για να επιλέξει ένα ζευγάρι να πραγματοποιήσει το γάμο του;

Ναι, θεωρώ ότι εάν συνεχίσουμε έτσι, σίγουρα θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος που επιδείξαμε. Μην ξεχνάμε ότι τα ζευγάρια που έρχονται να παντρευτούν έχουν πάντοτε μαζί τους και κάποιους ηλικιωμένους συγγενείς και το θέμα της ασφάλειας τους, είναι πολύ σημαντικό.

 

Για την Chillin Press

Ανδρέας Γαρυφαλής