Αποκαθίστανται σταδιακά ορισμένα δρομολόγια των αεροπορικών εταιριών στην Ευρώπη, με άλλες πέντε επιπλέον αεροπορικές εταιρίες να ανακοινώνουν την έναρξη πτήσεων για Ελλάδα είτε μέσα στο Μάιο είτε στις αρχές Ιουνίου.

Η επαναφορά των πτήσεων ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με την εξέλιξη των ταξιδιωτικών κανονισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικότερα, η Bulgaria Air το Μάιο αποκαθιστά επιλεγμένο αριθμό ευρωπαϊκών δρομολογίων, σε προορισμούς όπως στο Ην. Βασίλειο, την Ιταλία και την Κύπρο.

Για την εβδομάδα από τις 10 Μαϊου του 2020, ο αερομεταφορέας προγραμματίζει 37 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από τη Σόφια, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Σόφια-Αθήνα με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα.

Η KLM προτίθεται να ξεκινήσει και πάλι 16 δρομολόγια, εξυπηρετώντας συνολικά 47, με 334 εβδομαδιαίες πτήσεις τον Ιούνιο. Μεταξύ άλλων, «ανοίγει» από την 1η Ιουνίου το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Αθήνα, με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα και με αεροσκάφος 737-700.

Η Eurowings σταδιακά επαναφέρει επιλεγμένες συνδέσεις την εβδομάδα που ξεκινά στις 24 Μαϊου. Ανάμεσα σε αυτά είναι οι Κολωνία – Καβάλα, από τις 23 Μαϊου, 2 φορές την εβδομάδα, Ντίσελντορφ – Ηράκλειο, από τις 23 Μαϊου, 1 φορά την εβδομάδα και Ντίσεντορφ – Θεσσαλονίκη, από τις 19 Μαϊου, 2 φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

Η Lufthansa εισάγει από το δεύτερο μισό του Μαϊου επιλεγμένα δρομολόγια της Ευρώπης, προσφέροντας συνολικά 34. Από τις 18 Μαϊου θα εκτελείται, μεταξύ άλλων, το δρομολόγιο Φρανκφούρτη – Αθήνα, με συχνότητα 7 φορές την εβδομάδα.

Λίγο αργότερα, στις 19 Ιουνίου, η British Airways, θα προσφέρει τη σύνδεση Λονδίνο (Χίθροου) – Αθήνα, με συχνότητα 3 φορές την εβδομάδα. Η εταιρία σκοπεύει να επαναφέρει πτήσεις, προσφέροντας 316 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις τον Ιούνιο.

Πηγή: http://tornosnews.gr