Το καλοκαίρακι μας βρήκε απότομα μετά την καραντίνα με υψηλές θερμοκρασίες!


Αυτό δεν μας αφήνει αδιάφορους πόσο μάλλον μας βρίσκει με περισσότερη διάθεση από ποτέ να φροντίσουμε και να ομορφύνουμε τον εαυτό μας!

Αυτή τη φορά θα δούμε χρήσεις του make up και συμβουλές για σωστή περιποίηση προσώπου και προετοιμασία για καλοκαιρινό look.

 

Xρειαζόμαστε ένα σκραμπ και μία ενυδατική κρέμα που ταιριάζει με τις ανάγκες του δέρματος σας καθώς και ένα κονσίλερ.

Με το foundation που ενδεχομένως ήδη έχετε και μία τερακότα μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για να φαίνεται το δέρμα σας ελαφρώς μαυρισμένο , προσδίδοντας ένα καλοκαιρινό look στην καθημερινότητά σας.

Βήμα πρώτο.

Είναι σημαντικό να ξεκινάμε πάντα με την περιποίηση του δέρματος με τη χρηση σκραμπ. Κατά αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα να έχουμε ενα πιο λείο δέρμα.
Δεν ξεχνάμε να ενυδατώνουμε το δέρμα μας και ειδικά τώρα το καλοκαίρι που η εφίδρωση είναι μεγαλύτερη και ο ήλιος πιο δυνατός.

Διαβάστε επίσης  "Ανάσταση στο Στενό" Street Party @ Just Veronesi + Block 38 Spirits & Bites (04/5)

Βήμα δεύτερο.

Με το ήδη υπάρχον foundation που έχουμε και μια τερακότα, μπορούμε να δώσουμε μία πιο ηλιοκαμμένη ζεστή οψη στο δερμα μέχρι να μπούμε στη διαδικασία να αποκτήσουμε το καλοκαιρινό μας χρώμα. Στην ουσία θα κάνουμε αυτό που ακριβως κάνει ο ήλιος στο πρόσωπό μας.
Θα χρειαστούμε ένα φαρδύ πινέλο, σαν αυτό της πούδρας, και θα χρωματίσουμε τα σημεία που προεξέχουν στο πρόσωπό μας. Αυτά ειναι το κούτελο, η μύτη, τα ζυγωματικά και το πηγούνι.
Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε να έχουμε την ηλιοκαμμένη όψη αλλά χωρίς να έχουμε μεγάλες διαφορές με το λαιμό και το ντεκολτέ(μέχρι να χρειαστεί να αντικαταστήσουμε το χρωματικό τόνο στο foundation που χρησιμοποιούμε).

Extra tip

Λίγο πριν ακουμπήσουμε στο δέρμα μας το πινέλο, το τινάζουμε ελαφρώς ώστε να αποφύγουμε τυχόν λάθη.

 

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα που θα μιλήσουμε για τις αποχρώσεις σκιών ανάλογα με τον τόνο των ματιών και του δέρματος! Θα χαρώ να μοιραστείτε μαζί μου παρατηρήσεις, σχόλια και απορίες!
Να έχετε μία όμορφη εβδομάδα!

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Coca Cola supports Street Food Festival Crete

 

 

Δημήτριος Φραγκιουδάκης

Make up Artist

For Chillin Press