Πόσες φορές έχετε βρεθεί, ενώ διψάτε υπερβολικά, και θέλετε απεγωσμένα να πιείτε ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα ή κρασί, να διαπιστώνετε ότι… απλά τα έχετε ξεχάσει εκτός ψυγείου;

 

Έχει συμβεί σε όλους και τώρα ένα hack υπόσχεται ότι μπορεί να σας… βγάλει από την απελπισία και να παγώσει ικανοποιητικά την μπύρα και το κρασί σας σε μόλις 30 λεπτά.

Ερευνητές δοκίμασαν οκτώ δημοφιλείς μεθόδους ψύξης και διαπίστωσαν ότι οι όσοι θέλουν να παγώσουν το αγαπημένο τους ποτό σε μόλις 30 λεπτά πρέπει να συνδυάσουν νερό, πάγο και αλάτι. Συγκεκριμένα πρέπει να βάλετε σε μια σαμπανιέρα ή ένα άλλο δοχείο, 1 κιλό πάγο, 100 γραμμάρια αλάτι και παγωμένο νερό, τόσο έτσι ώστε να καλύπτει το μπουκάλι της μπύρας.

Ο συνδυασμός των τριών θα μειώσει τη θερμοκρασία ενός μπουκαλιού μπύρας κατά 19 βαθμούς Κελσίου σε μόλις μισή ώρα, γρηγορότερα από κάθε άλλη μέθοδο ψύξης.

Ο λιγότερο αποτελεσματικός τρόπος για να ψύξετε ένα ποτό ήταν η βύθιση ενός μπουκαλιού σε ένα κουβά με κρύο νερό χωρίς πάγο που οδήγησε σε «μια ελαφρά πτώση θερμοκρασίας κατά 2,5 βαθμούς Κελσίου (από την αρχική θερμοκρασία των 20,5 βαθμών Κελσίου) φέρνοντας τη μπύρα στη θερμοκρασία των 18 βαθμών».

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

Πηγή: economistas.gr