Την ανακοίνωση ότι το υπερπλοίο του αμερικανικού στόλου USS Hershel «Woody» Williams θα ελλιμενίζεται μόνιμα πλέον στη Σούδα, έκανε από την 115η Πτέρυγα Μάχης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Μόνιμη έδρα ελλιμενισμού του πλοίου «USS Hershel «Woody» Williams θα αποτελεί από εδώ και πέρα , σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η Σούδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, από τα Χανιά και την 115η Πτέρυγα Μάχης, την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο που βρίσκεται σε τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

«Η Σούδα αναδεικνύεται έτσι ως το πιο στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής. Εδώ συναντώνται τα συμφέροντα των δύο χωρών μας, μαζί όμως με εκείνα της ασφάλειας και της ειρήνης» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν ανακοινώσει ότι το θηριώδες, μήκους 230 μέτρων αμερικανικό πλοίο, θα ελλιμενίζεται μόνιμα πλέον στη Σούδα.

Το πλοίο πήρε το όνομα του για να τιμήσει τον ηρωικό πεζοναύτη Hershel “Woody” Williams, ο οποίος διακρίθηκε στη μάχη της Ίβο Τζίμα και είχε παρασημοφορηθεί με το χρυσό μετάλλιο ανδρείας από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν.

Διαβάστε επίσης  New entry coming soon: Νεοκαφενές Acacia του Αγα στο Κοντομαρί

 

 

 

Την έλευση του USS Hershel «Woody» Williams στην Ελλάδα, είχε προαναγγείλει με tweet του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

 

 

Πηγή: reader.gr