«Οι περισσότεροι έχουν καταλάβει την αναγκαιότητα των μέτρων» τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Λευτέρης Οικονόμου – Δείτε βίντεο και εικόνες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά, Βόλο, Ναύπακτο, Χαλκίδα και Ιωάννινα


Lockdown, γύρος… δεύτερος για τη χώρα, καθώς από σήμερα τα ξημερώματα τέθηκαν σε εφαρμογή νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Από σήμερα, λοιπόν και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι μετακινήσεις μας θα θυμίζουν… άνοιξη, καθώς έξι είναι οι λόγοι για τους οποίους επιτρέπεται να μετακινηθούμε, στέλνοντας το αντίστοιχο sms στο 13033.


Όπως όλα δείχνουν, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, η συντρηπτική πλειοψηφία των πολιτών πειθάρχησε στα μέτρα, καθώς φαίνεται πως «έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη τήρησής τους», όπως τόνισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε «αισιόδοξη» την εικόνα που υπάρχει στη χώρα από την ώρα εφαρμογής των μέτρων.
«Η κίνηση είναι ελάχιστη και κυρίως κινούνται άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι υπήρξε ένας πολύ μικρός αριθμός τους οποίους η αστυνομία χρειάστηκε να «γυρίσει σπίτι» και όταν «χρειάστηκε υπήρξε άμεση συμμόρφωση των πολιτών».

Έρημη πόλη η Αθήνα

Οι δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι σχεδόν άδειοι με την παρουσία, ωστόσο, της αστυνομίας να είναι εμφανής καθώς διεξάγονται έλεγχοι προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Ακόμα ένας δυνατός χειμώνας φτάνει στο τέλος του! (25/4 - 28/4)

Την ίδια ώρα συνεργεία του δήμου Αθηναίων έχουν βγει στις πλατείες και σε κεντρικούς προχωρώντας σε απολύμανση των δημόσιων χώρων.

πηγή: http://protothema.gr

Φώτο από Ηράκλειο και Χανιά