Το κούρεμα που θα κάνεις μόλις βγεις από το σπίτι.

 

Κορονοϊός, δεύτερο κύμα, δεύτερη καραντίνα, χειμώνας, υγιειονομική κρίση, οικονομική ύφεση. Υπάρχουν δεκάδες σκέψεις που σου προκαλούν άγχος και φόβο αυτή την περίοδο. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σε στρεσάρει είναι η εμφάνισή σου και συγκεκριμένα εκείνη των μαλλιών σου που έχουν μακρύνει από λίγο έως πολύ παραπάνω από το φυσιολογικό. Επειδή η επίσκεψη στον κομμωτή/κουρέα πλησιάζει –αν το lockdwon βέβαια λήξει στις 30 Νοεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί-, έχουμε μία καλή ιδέα για το κούρεμα που αξίζει να δώσεις μία ευκαιρία.

Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασικά κοντά αντρικά haircuts, το crew cut – ένα στυλ κουρέματος που συγγενεύει με το buzz cut (ο David Beckham έδειξε πώς γίνεται εν μέσω καραντίνας) και έχει επίσης στρατιωτικές καταβολές. Το χαρακτηριστικό του στοιχείο και η ειδοποιός διαφορά του με το δεύτερο, είναι ότι το αποτέλεσμα δεν είναι ομοιόμορφο όσον αφορά το μήκος των μαλλιών, καθώς αυτά της κορυφής είναι ελάχιστα πιο μακριά από εκείνα στα πλαϊνά του κεφαλιού.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

Σε ποιο σχήμα προσώπου ταιριάζει; Σε όλα τα σχήματα προσώπου, αλλά “φοριέται” διαφορετικά στο καθένα. Για παράδειγμα, αν έχεις οβάλ πρόσωπο, τότε καλό θα ήταν να μην μακρύνεις πολύ τα μαλλιά της κορυφής, αλλά να τα διατηρήσεις σε ένα μεσαίο ύψος, ώστε το κεφάλι να μην δείχνει ακόμα πιο μακρουλό απ’ ότι ήδη είναι. Αν πάλι έχεις στρογγυλό πρόσωπο, επιλέγεις ακριβώς το αντίθετο και αφήνεις ένα μικρό λοφίο για να χαρίσεις ύψος στο πρόσωπο.

Ακολουθούν τέσσερις διαφορετικές εκδοχές του crew cut για να επιλέξεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του πρόσωπο και στο στυλ σου.

 

 

Ο ορισμός του crew cut, η κλασική εκδοχή του με την ανεπαίσθητη διαφορά στο μήκος των μαλλιών της κορυφής με εκείνα στο πλάι. Ιδανική για όλους τους τύπους προσώπου, εκτός του στρογγυλού.

 

 

Εδώ, έχουμε το high and tight crew cut με τη διαφορά πλέον στο μήκος να είναι εμφανής με τα πλαϊνά μαλλιά να είναι σχεδόν ξυρισμένα αντί για τριμαρισμένα. Ιδανική επιλογή για όλους όσοι δεν έχουν τετράγωνο πρόσωπο με έντονες γωνίες.

 

Διαβάστε επίσης  Issue 790

 

Το side fade crew cut είναι ουσιαστικά η λίγο πιο μακριά και πυκνή εκδοχή του κλασικού crew cut όσον αφορά τα μαλλιά της κορυφής. Το συγκεκριμένο στυλ ταιριάζει σε όλους τους τύπους προσώπου, ακόμα σε εκείνους που έχουν στρογγυλό.

 

 

Το textured crew cut ταιριάζει επίσης σε όλα τα σχήματα προσώπου, χάρη στο μήκος και την πυκνότητα των μαλλιών της κορυφής, ενώ είναι κατάλληλη επιλογή για τους σγουρομάλληδες.

 

Πηγή: esquire.com.gr