Κεφτεδάκια με κους κους και μους φέτας από το Chef “Βενέδικτο” του κρεοπωλείου Μπούρμπος

 

 

 

Εκτέλεση:

  • Βάζω τον κιμά μου σε μια μπασίνα με το μισό κρεμμύδι, το αλεσμένο ψωμί, τα μπαχαρικά μας εκτός το θυμάρι, το κρασί, το λάδι, το μαϊντανό και το δυόσμο.
  • Πλάθω καλά τον κιμά.
  • Έπειτα πλάθω σε κεφτεδάκια ομοιόμορφα το μείγμα.
  • Τα βάζω σε ένα ταψί, ρίχνω λίγο λάδι ακόμα, την ντομάτα, το υπόλοιπο κρεμμύδι, λίγο αλάτι-πιπέρι και τα βάζω στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Έπειτα συμπληρώνω το ντοματοπελτέ και 2 ποτήρια νερό, ρίχνω παντού το κους κους, ανακατεύω ελαφριά και αφήνω για άλλα 20 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
    Σερβίρω με μους φέτας που φτιάχνεται ανακατεύοντας σε μίξερ μαζί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αλοιφή, και στο τέλος προσθέτω το κονιάκ και λίγο φρέσκο θυμάρι και είναι έτοιμη.
  • *Προαιρετικά την παγώνω για 1 ώρα στο ψυγείο.

 

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Coca Cola supports Street Food Festival Crete

 

Καλή σας όρεξη!

 

 

Διευθ.καταστημάτων: Αναπαύσεως 35, Χανιά / Λ.Καραμανλή 87, Χανιά

fb: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat
insta: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat