To Dragons’ Den, ένα ριάλιτι σόου που «σαρώνει» τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως ετοιμάζεται να φέρει στην ελληνική τηλεόραση ο Σάκης Τανιμανίδης. Τι είναι και γιατί πιστεύει ότι θα «αλλάξει την Ελλάδα»;

 

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση, που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει επιτυχημένο ριάλιτι σόου, είναι ο Σάκης Τανιμανίδης. Ο 40χρονος παρουσιαστής, παραγωγός και επιχειρηματίας εκτόξευσε τις μετοχές του μετά το πρώτο Survivor του ΣΚΑΪ κι έκτοτε συνεχίζει να ασχολείται έντονα με το συγκεκριμένο κόνσεπτ εκπομπών.

Την περσινή σεζόν τον είδαμε να παρουσιάζει τη Φάρμα, ενώ μετά τη γέννηση των δύο παιδιών του ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά της ελληνικής TV, φέρνοντας ένα νέο ριάλιτι σόου, που δεν έχουμε ξαναδεί στη χώρα. Ο λόγος για το Dragons’ Den, για το οποίο μίλησε ο ίδιος στην κάμερα του Πρωινού του ANT1.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dragons’ Den (@cbcdragon)

 

Αν και συνήθως τέτοια πρότζεκτς παραμένουν μυστικά μέχρι τη στιγμή της προβολής τους, ο Τανιμανίδης αποφάσισε να βγει και να το φωνάξει, αφού πλέον τα δικαιώματά του ανήκουν στην εταιρεία παραγωγής του, την Baby Blue Project. «Έχω αγοράσει τα δικαιώματα για ένα show που μπορεί να αλλάξει λιγάκι την Ελλάδα. Είναι ό,τι πιο διαφορετικό έχετε δει μέχρι σήμερα, είναι το Dragons’ Den», αποκάλυψε ο παρουσιαστής κι αμέσως όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται τι ακριβώς είναι αυτό το Dragons’ Den.

Διαβάστε επίσης  "Ανάσταση στο Στενό" Street Party @ Just Veronesi + Block 38 Spirits & Bites (04/5)

 

Dragons’ Den, ένα σόου που αλλάζει το μέλλον των μικρών επιχειρήσεων.

 

Πριν μερικούς μήνες είχε ακουστεί έντονα πως ο Σάκης Τανιμανίδης αγόρασε τα δικαιώματα του Shark Tank, ενός ριάλιτι σόου που προβάλλεται εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια στην Αμερική κι έχει να κάνει με επιχειρηματίες και startuppers. Με τις νέες δηλώσεις του ο 40χρονος παρουσιαστής το έκανε και επίσημο. Μπορεί να μην μίλησε για το Shark Tank, αλλά το Dragons’ Den αποτελεί το ίδιο ακριβώς παιχνίδι, με άλλη ονομασία (ανάλογα και τη χώρα που προβάλλεται).

Το συγκεκριμένο ριάλιτι σόου ξεκίνησε από την Ιαπωνία το μακρινό 2001 και είχε τίτλο «Tigers of Money», σε παραγωγή της Sony Pictures Television. Σύμφωνα με το κόνσεπτ του, υπάρχουν τέσσερις κριτές-επενδυτές, οι Dragons ή οι Tigers (όπως ήταν αρχικά στην Ιαπωνία), οι οποίοι βλέπουν κάθε φορά έναν μικρό επιχειρηματία να τους παρουσιάζει την ιδέα ή την επιχείρησή του.

 

 

Μπροστά από τους κριτές μπορούν να παρουσιαστούν καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες, τα οποία περιμένουν να λάβουν χρηματοδότηση. Στη συνέχεια, ο διαγωνιζόμενος αναλύει τα θετικά της ιδέας του, προσπαθώντας να πείσει τους «Δράκους», να του δώσουν ένα συγκεκριμένο ποσό (το οποίο καθορίζεται εκείνη τη στιγμή), ενώ οι τελευταίοι έχουν το δικαίωμα να διαπραγματευτούν ένα ποσοστό μετοχών, από την επιχείρηση που θα στηθεί.

Διαβάστε επίσης  Issue 791

Με λίγα λόγια οι τηλεθεατές βλέπουν μπροστά στις κάμερες ό,τι ακριβώς συμβαίνει στις διαπραγματεύσεις και στο στήσιμο μιας νεοφυούς επιχείρησης. Φυσικά, ο διαγωνιζόμενος έχει το δικαίωμα να αρνηθεί μια προσφορά των κριτών και να αποχωρήσει από την αίθουσα. Από την άλλη, οι «Δράκοι» πολλές φορές αν εντοπίσουν ελλείψεις ή προβλήματα στην ιδέα ενός διαγωνιζόμενου, μπορούν να τον «στήσουν στον τοίχο».

 

Ιστορίες επιτυχίας στη μικρή οθόνη

 

Η επιτυχία του Dragons’ Den οφείλεται στο «δικαίωμα στο όνειρο» κάθε διαγωνιζόμενου. Ο καθένας μπορεί να πάει μπροστά στους επενδυτές και να δει την ιδέα του από το πουθενά, να τον μετατρέπει σε εκατομμυριούχο. Μια τέτοια επιτυχημένη ιστορία είχε ο μουσικός και σεφ, Λέβι Ρουτς, ο οποίος εμφανίστηκε στη δευτερη σεζόν της βρετανικής εκδοχής του σόου και παρουσίασε στους κριτές την καυτερή Reggae Reggae Sauce, που δημιούργησε μόνος του.

Ζήτησε, λοιπόν, μία χρηματοδότηση ύψους 50.000 λιρών, προκειμένου η μυστική του συνταγή να μπει για τα καλά στη βρετανική αγορά. Ο Πίτερ Τζόουνς, ένας από τους «Δράκους» του τηλεοπτικού ριάλιτι, πείστηκε από την πατέντα του Ρουτς και έδωσε τα χρήματα, παίρνοντας ένα 40% της επιχείρησης. Τι έγινε στη συνέχεια; Η Reggae Reggae Sauce ξεπούλησε στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον πρώην διαγωνιζόμενο του Dragons’ Den να έχει σήμερα μια περιουσία που φτάνει τα 50 εκατομμύρια λίρες. Δεν το λες και άσχημη εξέλιξη, έτσι;

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να ξέρεις για τους υδατάνθρακες από τον Μανώλη Λουπασάκη

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dragons’ Den (@cbcdragon)

 

Κι αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές ιστορίες επιτυχίας, που έχει «γεννήσει» το συγκεκριμένο ριάλιτι σόου, το οποίο έχει προβληθεί σε συνολικά 30 χώρες παγκοσμίως. Από τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, μέχρι την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Το ελληνικό Dragons’ Den (ή με όποιο όνομα αποφασίσουν να το λανσάρουν), λοιπόν, που φέρνει ο Σάκης Τανιμανίδης στη μικρή οθόνη, θα προβληθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από τον ΑΝΤ1, το κανάλι με το οποίο συνεργάζεται τον τελευταίο καιρό ο Έλληνας παρουσιαστής. Μάλιστα, για να το ανακοινώσει και επίσημα, φαίνεται πως ήδη το συγκεκριμένο πρότζεκτ βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας, οπότε δε μας έκανε εντύπωση να το δούμε να προσγειώνεται στην ελληνική πραγματικότητα μέσα στην επόμενη σεζόν.

 

Πηγή: reader.gr