Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό θυμάτων από τον κορωνοϊό από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, εξέλιξη που εντείνει τους φόβους ότι θα χρειαστούν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα τον φετινό χειμώνα.

 

Ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 στα νοσοκομεία της Βρετανίας εκτοξεύτηκε επίσης στα υψηλότερα επίπεδα από την περασμένη άνοιξη καθώς η μετάλλαξη Δέλτα+ φουντώνει τα κρούσματα. Τα διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά θανάτων και νοσηλευόμενων εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση Τζόνσον να θέσει σε εφαρμογή το «Σχέδιο Β», που θα μπορούσε να περιλαμβάνει υποχρεωτική χρήση μάσκας και ισχυρή σύσταση για τηλεργασία. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν χθες οι βρετανικές Αρχές στη δημοσιότητα, άλλοι 263 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από τον κορωνοϊό εντός τεσσάρων εβδομάδων αφότου διαγνώστηκαν θετικοί, ο υψηλότερος αριθμός από τις 3 Μαρτίου. Σημειωτέον, πάντως, ότι συνήθως καταγράφεται υψηλότερος αριθμός θανάτων μετά από ένα Σαββατοκύριακο. Οι νοσηλευόμενοι έφθασαν τους 8.700.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον στο μεταξύ συνεχίζει τις εκκλήσεις προς τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της Βρετανίας να σπεύσουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δέχεται έντονες πιέσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης και ηγετικά στελέχη του κλάδου Υγείας να εντείνει τα περιοριστικά μέτρα ενόψει ενός πιθανώς σκληρού για το Σύστημα Υγείας της χώρας χειμώνα, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης  Issue 790

 

Πηγή: iefimerida.gr