Σουτζουκάκια Σμυρνέικα από το Chef “Βενέδικτο” του κρεοπωλείου Μπούρμπος
Εκτέλεση:
-
Βάζουμε σε ένα μπολ το κιμά και τα μπαχάρια μας, το αλεσμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί και το μισό ποτήρι από το λάδι μας.
-
Ανακατεύουμε το κιμά για αρκετή ώρα. Αν το μείγμα μας είναι σκληρό προσθέτουμε 1/2 νεροπότηρο νερό ή σόδα υγρή. Η σόδα αφρατεύει ακόμα περισσότερο το κιμά μας.
-
Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι μας και πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας βρέχοντας ένα ένα στο κρασί και έπειτα τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
-
Μόλις τα τηγανίσουμε όλα βάζουμε σε μία πλατιά κατσαρόλα την ντομάτα μας και τον πελτέ και το από το τηγάνι μας σουρωμένο από λεπτή σίτα.
-
Προαιρετικά λίγο αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
-
Ανοίγουμε τη φωτιά μας και μόλις πάρει 1 βράση προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μας για περίπου 20 λεπτά και είναι έτοιμα.
-
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.
Καλή σας όρεξη!
Διευθ.καταστημάτων: Αναπαύσεως 35, Χανιά / Λ.Καραμανλή 87, Χανιά
fb: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat
insta: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat