Σουτζουκάκια Σμυρνέικα από το Chef “Βενέδικτο” του κρεοπωλείου Μπούρμπος

 

 

Εκτέλεση:

 

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το κιμά και τα μπαχάρια μας, το αλεσμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί και το μισό ποτήρι από το λάδι μας.
  • Ανακατεύουμε το κιμά για αρκετή ώρα. Αν το μείγμα μας είναι σκληρό προσθέτουμε 1/2 νεροπότηρο νερό ή σόδα υγρή. Η σόδα αφρατεύει ακόμα περισσότερο το κιμά μας.
  • Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι μας και πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας βρέχοντας ένα ένα στο κρασί και έπειτα τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις τα τηγανίσουμε όλα βάζουμε σε μία πλατιά κατσαρόλα την ντομάτα μας και τον πελτέ και το από το τηγάνι μας σουρωμένο από λεπτή σίτα.
  • Προαιρετικά λίγο αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
  • Ανοίγουμε τη φωτιά μας και μόλις πάρει 1 βράση προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μας για περίπου 20 λεπτά και είναι έτοιμα.
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.

 

Καλή σας όρεξη!

 

Διευθ.καταστημάτων: Αναπαύσεως 35, Χανιά / Λ.Καραμανλή 87, Χανιά
fb: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat
insta: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat

 

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture