Πάντα η μόδα κάνει την επανάσταση της από καταστάσεις που συμβαίνουν και επηρεάζουν την ανθρωπότητα, αυτό το είδαμε και στο προηγούμενο τεύχος με την αναφορά στο πράσινο χρώμα.

 

Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε το κίνημα από τον οίκο MiuMiu με τις υπερβολικά κοντές φούστες και croptops που θυμίζουν 00ς και κορίτσια της pop μουσικής όπως η Britney Spears και Christina Aguilera, οι οποίες είχαν αποθεώσει τα tiny pieces που άφηναν ακάλυπτα τα περισσότερα μέρη του σώματος.

Άραγε αυτή η όχι και τόσο κολακευτική τάση ήρθε για να μείνει ή είναι μια σύνδεση με τους πολέμους που συμβαίνουν;

 

 

Κάνοντας μία αναδρομή στα 40ς, συνδεμένα με τον Β΄ Παγκόσμιο και τη μόδα να ακολουθεί το γκρίζο κλίμα των ημερών, τους λαιμούς που ανασηκώνονται και το μειωμένο μήκος στα ρούχα και όλα αυτά για την εξοικονόμηση υφάσματος .

Κατά τη διάρκεια του, οι γυναίκες ενσωματώνονται στο εργατικό δυναμικό και βλέπουμε από την άλλη ότι ο οίκος MiuMiu με ένα show του μας υπενθύμισε ότι είναι ώρα να γυρίσουμε στη δουλειά. Επαναπροσδιόρισε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι το officelook με καλοσιδερωμένα πουκάμισα, πλεκτά πουλόβερ, αυστηρές πιέτες που θυμίζουν στολή ιδιωτικού σχολείου και… χαμηλή μέση!

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

 

 

Λέτε λοιπόν η ανερχόμενη μόδα μετά τις αλλαγές του πολέμου να φέρει πάνω της φεμινιστικά κινήματα των 40ς που αναφέραμε παραπάνω, των 60ς με την νεολαία να επαναστατεί στο κατεστημένο, δείχνοντας περισσότερο δέρμα; Τέλος το τρίτο κύμα φεμινισμού της δεκαετία των 90ς που εκφράστηκε ενδυματολογικά με την κυριαρχία των unisex ρούχων;

Ίσως είναι μία σειρά των απόψεων της Miuccia Prada επικεφαλής σχεδιάστρια της Prada και ιδρύτρια της θυγατρικής της MiuMiu.Όπως της σημασίας του sustainability και του inclusivity, που θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους…”που έχει υπογραμμίσει και σε παλιότερη δήλωση της, καθώς στο τώρα αναφέρει ότι ‘‘Τα ρούχα είναι μέρος της ζωής, όχι το νόημα της ζωής’’.

 

 

Ή ίσως στο μέλλον δούμε low-rise εμφανίσεις που θα μας κάνουν να αναθεωρήσουμε.

 

Όπως και να έχει μέσα στις καταστάσεις που ζούμε, να μην ξεχνάτε να χρωματίζεται τις μέρες σας με στυλ!

 

#kp
Κατερίνα Παθιακάκη

 

Διαβάστε επίσης  Summer 2024 Opening Party @ Dielefsis Cocktail & Music bar (26/4)