Σαν να ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο γύρω από το νέο δημιούργημα της Apple.

 

Η μηνιαία μας ενημέρωση για το iPhone 14 δε θα μπορούσε να παραληφθεί. Οι εξελίξεις -και οι φήμες επίσης- τρέχουν με ταχύτητα φωτός και με τον ίδιο ρυθμό αυξάνονται και οι προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με όσα λέγονται τελευταία, εν ολίγοις το iPhone 14 Pro θα είναι το πιο premium τηλέφωνο στην ιστορία της Apple. Θα διαθέτει δικό του επεξεργαστή (τον A16), καλύτερη κάμερα (με αισθητήρα 48 megapixel) και πρόσοψη ιδιαίτερα καλαίσθητη. Το iPhone 14 από την άλλη, θα διατηρήσει τον A15 επεξεργαστή που έχει και το σημερινό iPhone 13.

Οι ίδιες φήμες αναφέρουν πως μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες της συσκευής,θα είναι το χρώμα του. Χρώματα όπως το Sunset Gold και το Morning Dew (“Dew” που σημαίνει “δροσιά” στα αγγλικά) είναι πολύ πιθανό να βγουν στην αγορά. Πάμε όμως να τα εξετάσουμε όλα αναλυτικά:

 

Το iPhone 14 θα έχει κάρτα SIM;

Το iPhone 14 πρόκειται να αποτελέσει πραγματική επανάσταση στη σειρά τηλεφώνων της Apple. Πρώτον, επειδή θα έχει την πιο ισχυρή κάμερα, με αισθητήρα 48 Mp, δεύτερον, επειδή δε θα έχει –στα μοντέλα Pro- την περίφημη εγκοπή και τρίτον, επειδή ενδέχεται να είναι το πρώτο smartphone της Apple που θα καταργήσει εντελώς την κάρτα SIM αντικαθιστώντας την με κάρτες e-SIM.

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

Στο μεταξύ, όπως και στα προηγούμενα μοντέλα, η Apple πιθανότατα θα προωθήσει το iPhone 14 ως το ιδανικό τηλέφωνο για επιχειρήσεις, καθότι ασφαλέστερο από το Android.

 

 

iPhone 14: 3 ή 4 συσκευές;

Μία από τις πιο ισχυρές φήμες τελευταία, θέλει την Apple να μην έχει σκοπό να κατασκευάσει iPhone 14 mini. Το μικρότερο τηλέφωνο της Apple, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του με το iPhone 12 mini και συνεχίστηκε με το iPhone 13, δεν είχε την αναμενόμενη ζήτηση. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η Apple θα λανσάρει τρία τηλέφωνα (iPhone 14, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max) ή αν θα αποφασίσει να λανσάρει ένα νέο π.χ. με το όνομα iPhone 14 Plus ή iPhone 14 Max. Αυτό το νέο μοντέλο θα μπορούσε να έχει οθόνη 6,7 ιντσών και δύο πίσω κάμερες.

Διαβάστε επίσης  Πασχαλινά Ντου...στον Φούρνο Ντουρουντούς!

 

H οθόνη

Μία από τις σίγουρες αλλαγές που αναφέρουν όλοι, αφορά στο μέγεθος της οθόνης. Λέγεται ότι θα υπάρξει ένα τυπικό iPhone 14 και iPhone 14 Pro με οθόνη 6,1 ιντσών και ένα πιθανό iPhone 14 Plus και iPhone 14 Pro Max με οθόνη 6,7 ιντσών. Δεδομένου ότι τα iPhone 13 Pro και 13 Pro Max διαθέτουν οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, θα ήταν τέλειο αν όλα τα μοντέλα είχαν την ίδια, αλλά σύμφωνα με το The Elec, αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι αποκλειστικά για τα μοντέλα Pro, όπως συμβαίνει και με το iPhone 13. Το “καθαρό” iPhone 14 και το iPhone 14 Plus θα έχουν οθόνη 60 Hz. Μια άλλη από τις μεγάλες καινοτομίες του iPhone 14 θα μπορούσε να είναι και μία always-on οθόνη, όπως το τελευταίο Apple Watch, για μόνιμη προβολή όλων των δεδομένων και ειδοποιήσεων.

 

Τι θα γίνει με τη θύρα Lightning;

Σύμφωνα με τον Jon Prosser, ο οποίος κατά καιρούς διαρρέει διάφορες ενδιαφέρουσες ειδήσεις, το iPhone 14 θα είναι κάτι σα διασταύρωση iPhone 12 με iPhone 4, με την έννοια ότι θα έχει επίπεδες άκρες. Σε αυτές τις άκρες ίσως υπάρχει ένα κουμπί σίγασης και μερικά στρογγυλεμένα κουμπιά για την κεντρική ένταση του ήχου, που σίγουρα παραπέμπουν στο iPhone 4.

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

Κυκλοφορούν επίσης φήμες ότι η επόμενη γενιά του iPhone δε θα έχει θύρα lighting, με τις οποίες ο Prosser διαφωνεί.

 

 

Η τιμή

Το iPhone 14 αναμένεται να διατηρήσει την ίδια τιμή με το iPhone 13, ωστόσο διατηρούμε μία κάποια επιφύλαξη: Δεδομένου του ότι δε θα υπάρξει iPhone 14 mini, το φθηνότερο μοντέλο θα είναι μόνο το iPhone 14. Πόσο θα κοστίζει; Μάλλον γύρω στα 909 ευρώ, οπότε με αυτό το σκεπτικό η τιμή του iPhone 14 Plus θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ.

 

Η ημερομηνία παρουσίασης

Παραδοσιακά λογικά, το iPhone 14 θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο μάταιο τούτο κόσμο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2022. Αυτό που παραμένει μυστήριο είναι αν η Apple θα μας το παρουσιάσει ζωντανά ή όχι.

Stay tuned, επιστρέφουμε προσεχώς με νεότερα, όταν αυτά υπάρξουν.

 

Πηγή: esquire.com.gr