Τα email καλούν τους πολίτες να δηλώσουν προσωπικά στοιχεία γιατί είναι δήθεν δικαιούχοι επιστροφής 634,15 ευρώ και φυσικά είναι τόσο πειστικά στην όψη που αν κάποιος ανυποψίαστος πατήσει το link τότε δεν αποκλείεται να βρεθεί με άδειο τον τραπεζικό του λογαριασμό

 

 

Απατηλά μηνύματα με αποστολέα την πλατφόρμα gov.gr και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο οποίο ηγείται ο Κυριάκος Πιερρακάκης στέλνονται σωρηδόν τις τελευταίες ημέρες σε Κρητικούς παραλήπτες που τους καλούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους πατώντας σε ενεργό link προκειμένου να λάβουν επιστροφή φόρου από την ΑΑΔΕ.

Τα email καλούν τους πολίτες να δηλώσουν προσωπικά στοιχεία γιατί είναι δήθεν δικαιούχοι επιστροφής 634,15 ευρώ και φυσικά είναι τόσο πειστικά στην όψη που αν κάποιος ανυποψίαστος πατήσει το link τότε δεν αποκλείεται να βρεθεί με άδειο τον τραπεζικό του λογαριασμό.

 

 

Στο κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος που αποστέλλεται τελευταία μαζικά σε χιλιάδες Κρητικούς αναφέρεται: «Αγαπητέ πελάτη, Η εφορία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση, δικαιούστε επιστροφή φόρου 634,15 ευρώ. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το ποσό στον λογαριασμό σας……………… Αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία του τρέχοντος λογαριασμού σας. Το ποσό της επιστροφής φόρου θα παραμείνει σε εκκρεμότητα μέχρι να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας. Λάβετε υπόψη ότι έχετε μόνο λίγες ημέρες για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας, διαφορετικά δεν μπορείτε πλέον να λάβετε την επιστροφή χρημάτων. Σας ευχαριστούμε εκτιμούμε την υποστήριξή σας. Για οποιαδήποτε βοήθεια καλέστε +302132128400».

Διαβάστε επίσης  "Ανάσταση στο Στενό" Street Party @ Just Veronesi + Block 38 Spirits & Bites (04/5)

 

 

Φυσικά και πρόκειται για άλλο ένα ευφάνταστο κόλπο απατεώνων προκειμένου να αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και να σηκώσουν ό,τι υπάρχει μέσα! Προσοχή λοιπόν!

 

Πηγή: neakriti.gr