Πόσο δίκιο και πόσο άδικο έχουν όσοι υποστηρίζουν ότι το σεξ είναι η καλύτερη γυμναστική;

 

Κάποια στιγμή στη ζωή τους, σχεδόν όλοι οι άντρες έχουν όντως γυμναστεί κάνοντας σεξ. Καθώς μεγαλώνουν, όμως, όσο κι αν σε κάποιον νέο φαίνεται αστείο, αρκετοί αναρωτιούνται, και πολύ καλά κάνουν, σχετικά με το αν το σεξ αποτελεί ασφαλή μέθοδο άσκησης ή αν επιβαρύνει την καρδιά. Γι’ αυτό έχει σημασία να δούμε το αν η επιστήμη επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι το σεξ είναι η καλύτερη γυμναστική.

 

Διάδρομος γυμναστικής ή στρώμα κρεβατιού;

Μια μελέτη που διενεργήθηκε από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ υπολόγισε τα καρδιοαναπνευστικά οφέλη της σεξουαλικής δραστηριότητας. Οι ερευνητές παρακολούθησαν αρκετούς εθελοντές, από τη μία την ώρα που περπατούσαν πάνω σε έναν διάδρομο γυμναστικής και από την άλλη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας στο σπίτι τους. Στη συνέχεια, σύγκριναν τα δεδομένα που συγκέντρωσαν.

Στην έρευνα συμμετείχαν 13 γυναίκες και 19 άντρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 55 έτη, ενώ 3 στους 4 άντρες ήταν παντρεμένοι, 7 στους 10 έπασχαν από κάποιο είδος ασθένειας που επηρεάζει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και περίπου οι μισοί βρίσκονταν σε φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση της πίεσης του αίματος.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

Παρά το ιστορικό με την καρδιά τους, οι άντρες ανέφεραν ότι γυμνάζονταν κατά μέσο όρο τέσσερις φορές την εβδομάδα και έκαναν σεξ έξι φορές τον μήνα (με σταθερό παρτενέρ στο σπίτι και με όλες τις σεξουαλικές δραστηριότητες να περιλαμβάνουν κολπική διείσδυση και εκσπερμάτωση).

 

 

Νικητής ο διάδρομος γυμναστικής

Σε μία κλίμακα από το 1 έως το 5, η αποτελεσματικότητα του διαδρόμου γυμναστικής βαθμολογήθηκε για τους άντρες με 4,6, ενώ το σεξ με 2,7 βαθμούς.

 

Το σεξ ως γυμναστική

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ο ρυθμός της καρδιάς υπερβαίνει τους 130 χτύπους το λεπτό, ενώ η συστολική πίεση του αίματος παραμένει κάτω από το όριο των 170. Γενικά, η συνήθης σεξουαλική δραστηριότητα ταξινομείται ως ήπια ή μέτριας έντασης άσκηση. Για την ακρίβεια, κάνοντας σεξ καις περίπου 5 θερμίδες το λεπτό – μόλις 4 παραπάνω από το να κάθεσαι και να βλέπεις τηλεόραση.

 

Να κάνεις σεξ ή να μην κάνεις;

Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον γιατρό. Αν μπορείς, πάντως, να ανέβεις δυο-τρεις ορόφους με τις σκάλες χωρίς δυσκολία, τότε το σεξ δεν πρόκειται να επιβαρύνει την καρδιά σου, είσαι ασφαλής.

Διαβάστε επίσης  Alcatrash live - Closing Season party @ Bras de frères (28/4)

 

Πηγή: esquire.com.gr