Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με κάποια σύννεφα να κάνουν την εμφάνισή τους και με την πιθανότητα βροχοπτώσεων να είναι ελάχιστη.

 

Όπως ανέφερε μιλώντας στα “Χ.ν.” ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας ανέφερε ότι γενικά ο καιρός θα είναι καλός με τις θερμοκρασίες να παραμένουν περίπου στα ίδια επίπεδα και με τα όποια φαινόμενα και αν κάνουν την εμφάνισή τους θα έχουν παροδικό χαρακτήρα και θα είναι πολύ περιορισμένα.

Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα «για την Παρασκευή το βόρειο ρεύμα θα έχει πλέον αποκατασταθεί η έντασή του θα κυμαίνεται στα 5 και τοπικά 6 Μποφόρ για τα βόρεια του νησιού. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι θα προκαλέσει και κυματισμό ο οποίος θα προκαλεί προβλήματα στις όποιες θαλάσσιες δραστηριότητες. Η ένταση των ανέμων στα νότια θα είναι πιο ενισχυμένη και θα φτάνει τα 6, τοπικά και 7 Μποφόρ. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, δεν θα υποχωρήσουν ιδιαίτερα, με τις μέγιστες τιμές να διαμορφώνονται κοντά στους 22 – 23 βαθμούς Κελσίου για τα βόρεια, 24-25 για τις νότιες περιοχές.»

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)

Όπως επεσήμανε ο κ. Λέκκας «η Παρασκευή βέβαια, λόγω του βορείου ρεύματος επιφυλάσσει την δημιουργία και κάποιων νεφώσεων κυρίως στα βόρεια. Νεφώσεις οι οποίες όμως δεν έχουν την δυναμική να προκαλέσουν κάτι περισσότερο από κάποια πολύ ασθενή και παροδική βροχή. Κυρίως σε βόρειες και ορεινές περιοχές του νησιού».

Όσον αφορά το Σάββατο, περιμένουμε να συνεχίσει να επηρεάζεται το νησί μας από το βόρειο ρεύμα, θα διατηρηθούν τα 5-6 Μποφόρ στα βόρεια ενώ στα νότια οι άνεμοι θα είναι 6-7 Μποφόρ. Διατηρώντας τον υψηλό κυματισμό. Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας «το Σάββατο αναμένεται να είναι περισσότερες οι νεφώσεις γιατί έρχεται και η ψυχρή αέρια μάζα με τις πιθανότητες ήπιων βροχών σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές να είναι περισσότερες. Τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν πολύ παροδικό χαρακτήρα».

Το Σάββατο η θερμοκρασία υποχωρεί με τις ελάχιστες τιμές να πέφτουν ακόμα και κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου ακόμα και στις παράκτιες ζώνες. Οι μέγιστες τιμές θα διαμορφωθούν κοντά στους 20-21 βαθμούς Κελσίου για τα βόρεια και 1-2 βαθμούς υψηλότερα για τις νότιες περιοχές του νησιού.

Διαβάστε επίσης  To Katharo: 14 χρόνια δίπλα σας!

Τέλος, από το Σάββατο το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσει το βόρειο ρεύμα και έτσι η Κυριακή αναμένεται ότι θα έχει έναν ήπιο καιρό.

 

Πηγή: haniotika-nea.gr