Η αλλαγή που αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό.

 

 

Πολλά πράγματα σχετικά με τα Όσκαρ έχουν αλλάξει με τα χρόνια, αλλά τις τελευταίες έξι δεκαετίες υπάρχει τουλάχιστον μία σταθερά: Το κόκκινο χαλί. Οι αποχρώσεις του μπορεί ανά καιρούς να ήταν άλλες, μα πάντα άνηκαν στην παλέτα του κόκκινου. Μέχρι φέτος.

Η Ακαδημία Κινηματογράφου των ΗΠΑ, θα υποδεχθεί φέτος τους υψηλούς καλεσμένους της όχι στο κόκκινο χαλί, αλλά σε ένα σαμπανιζέ. Παρ’ όλο που ο όρος «κόκκινο χαλί» είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα Όσκαρ οι παραγωγοί αποφάσισαν αυτό να αλλάξει.

Σε μία τελετή που έλαβε χώρα έξω από το Dolby Theatre του Los Angeles την Τετάρτη 8 Μαρτίου, ο παρουσιαστής των Όσκαρ Jimmy Kimmel, ο CEO της Ακαδημίας Bill Kramer και η πρόεδρός της Janet Yang, έκαναν την αποκάλυψη του χαλιού που θα υποδεχτεί τους καλεσμένους της τελετής απονομής των Όσκαρ για το 2023. Αυτό είναι σε απόχρωση σαμπάνιας/ άμμου/ μπεζ.

«Αυτό το χαλί είναι τόσο όμορφο», είπε ο παρουσιαστής. Στη συνέχεια, αστειεύτηκε ότι η αλλαγή προκλήθηκε από το περυσινό χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock επί σκηνής. «Ο κόσμος με ρωτάει αν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα φέτος, αν θα υπάρξει κάποιο βίαιο περιστατικό. Ελπίζω πως όχι. Νομίζω ότι η απόφαση του να επιλέξουμε μπεζ χαλί αντί για κόκκινο δείχνει πόσο σίγουροι είμαστε ότι δεν θα χυθεί αίμα αυτή τη χρονιά».

Διαβάστε επίσης  Η Λαϊκή διασκέδαση στα καλύτερά της @ Αρόδου Live Restaurant

 

 

Μέχρι τώρα οι παραγωγοί των Όσκαρ δεν έχουν αποκαλύψει για ποιον λόγο προέβησαν σε αυτή την αλλαγή, η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς αρκετοί αναρωτιούνται για το πώς θα αποτυπώνονται οι φωτογραφίες τη λαμπερή βραδιά.

Η απάντηση θα δοθεί σύντομα, μιας και τα Όσκαρ θα απονεμηθούν το βράδυ της Κυριακής, 12 Μαρτιού (ξημερώματα Δευτέρας 13 Μαρτίου, ώρα Ελλάδας).

 

Πηγή: marieclaire.gr