Η Κρήτη είναι ο καλύτερος προορισμός διακοπών για τον Απρίλιο, σύμφωνα με άρθρο του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, Conde Nast Traveller, το οποίο παρουσιάζει προτάσεις για ταξίδια σε 23 προορισμούς, κατά τον ίδιο μήνα, ως ιδανικούς για την εποχή.

 

 

«Ως το νοτιότερο από τα ελληνικά νησιά, η Κρήτη είναι και το πιο ζεστό», σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου.

«Ο Απρίλιος είναι μια υπέροχη σεζόν – εκτός των σχολικών διακοπών του Πάσχα, φυσικά – με τον υδράργυρο να ανεβαίνει πριν από την αιχμή του καλοκαιριού. Επωφεληθείτε τον λίγο κόσμο και τις χαλαρές μέρες στις παραλίες “υπερπαραγωγή”, το κανονικά γεμάτο Ελαφονήσι θα πρέπει να είναι σχετικά ήσυχο τον Απρίλιο. Σημειώστε ότι όσο πιο νότια πηγαίνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να βρείτε μια πιο αληθινή Κρήτη, που δεν ενοχλείται από θέρετρα. Θεαματικές απόκρημνες διαδρομές στο βουνό διασχίζουν χωριά, όπου οι ταβέρνες συνήθως παράγουν το δικό τους κρέας, τυρί και κρασί».

Διαβάστε επίσης  Issue 790

Η πρόταση του συντάκτη περιλαμβάνει «δύο εξαιρετικά οικολογικά θέρετρα τα οποία βρίσκονται κρυμμένα στις πιο παραδοσιακές γωνιές της Κρήτης. Η Μηλιά είναι ένα ορεινό καταφύγιο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και φυσικό νερό πηγής και βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για περιπέτειες πεζοπορίας. και ο Δαλαμπέλος είναι ένα αγρόκτημα που λειτουργεί που προσφέρει 10 πέτρινες εξοχικές κατοικίες και δύο πολυτελείς βίλες, εκπληκτική θέα στη θάλασσα, τρόφιμα που καλλιεργούνται στο χώρο του ξενοδοχείου και μια ευκαιρία να ασχοληθείτε με τη συγκομιδή του κρασιού και της ελιάς».

Το περιοδικό προτείνει διαμονή στο ξενοδοχείο Blue Palace Resort & Spa στην Ελούντα, ενώ για τις οικογένειες το Domes of Elounda το οποίο δίνει την αίσθηση ενός μικρού χωριού και όχι ενός resort, με ελαιόδεντρα και αμμουδιά, μεγάλες πισίνες, club για παιδιά και κομψό σπα ειδικά για παιδιά. Στα Χανιά, προτείνεται το Domes Zeen Chania για οικογενειακές διακοπές.
Δείτε τους προορισμούς που προτείνει το περιοδικό:

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να ξέρεις για τους υδατάνθρακες από τον Μανώλη Λουπασάκη

 

  • Κρήτη, Ελλάδα
Θερμοκρασία: 20°C – 11°C
Διαμονή: Blue Palace Resort & Spa

 

  • Άμστερνταμ
Θερμοκρασία: 11°C – 4°C
Διαμονή: The Hoxton, Amsterdam

 

  • Κύπρος
Θερμοκρασία: 23°C high; 10°C low
Διαμονή: Anassa

 

  • Παρίσι
Θερμοκρασία: 14°C – 5°C
Διαμονή: Cheval Blanc Paris

 

  • Μαδέρα, Πορτογαλία
Θερμοκρασία: 20°C – 14°C
Διαμονή: Reid’s Palace, a Belmond Hotel

 

  • Μαρακές, Μαρόκο
Θερμοκρασία: 23°C – 11°C
Διαμονή: La Mamounia

 

  • Λισαβόνα, Πορτογαλία
Θερμοκρασία: 19°C – 11°C
Διαμονή: Memmo Alfama

 

  • Ταϊλάνδη
Θερμοκρασία: 30°C – 26°C
Διαμονή: Banyan Tree

 

  • Τουρκικές Ακτές
Θερμοκρασία: 21°C – 10°C low
Διαμονή: Maçakizi

 

  • Σεβίλλη, Ισπανία
Θερμοκρασία: 24°C high; 11°C low
Διαμονή: Palacio hotels

 

Πηγή: hania.news